Chelsea i bytesaffär med Stoke?

Chelseas behov av en andremålvakt blir allt större med Petr Cechs övergång till Arsenal på horisonten

Asmir Begovic uppges vara högst upp på agendan för José Mourinho och hans mästarlag. 

Den bosniske landslags-målvakten är en jagad man i sommar. Enligt uppgifter är flera storklubbar intresserade av 28-åringen som värderas till £10 miljoner.

Bytesaffär på tapeten

Enligt den engelska nyhetstabloiden Daily Mail kan en bytesaffär mellan Chelsea och Stoke vara på tapeten. Stoke sägs vilja ha inlånade Victor Moses på en permanent basis om någon som helst affär skall göras gällande Asmir Begovic. Enligt Daily Mail vill Premier League-nian ha den nigerianske mittfältaren och ytterligare en summa pengar för målvakten.

”Blir svårt att övertala”

Daily Mail rapporterar att Stoke inte kommer att stå i vägen för Chelsea eller Begovic om Premier League-mästarna uppfyller klubbens krav. Men menar att det blir svårt för José Mourinho att övertala Begovic till att ansluta till Stamford Bridge-gänget.

Enligt uppgifter har bosniern intressenter från annat håll, inte minst från italienskt håll. Bland annat José Mourinhos gamla lag, Inter, uppges vara intresserade då man rapporteras skiljas ifrån den nuvarande slovenske målvakten, Samir Handanovic. Men även Serie A-tvåan Roma har kopplats ihop med Stoke-målvakten.
Begovic är nog väl medveten om att konkurrenssituationen i dessa klubbar inte är något att tala om jämfört med om han går upp mot Thibaut Courtois i Chelsea.

Utgående kontrakt

Asmir Begovic kom till Stoke från Porthsmouth under vinter-transfer-fönstret 2010. Sedan dess har bosniern gjort över 170 framträdanden för The Potters och hållit nollan i 50 av dessa matcher. Nu kan den väldigt talangfulle målvakten, som sitter på ett utgående kontrakt som går ut nästa sommar, mycket väl vara på väg bort från Britannia Stadium. Men ska det bli Chelsea så måste London-laget vara beredda på att ge upp £6 miljon-värderade Victor Moses.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply