Bekräftat: Arsene Wenger förlänger med Arsenal

Bekräftat: Arsene Wenger förlänger med Arsenal

Kommer göra ett officiellt uttalande under onsdagen

Arsenals tränare Arsene Wenger har  accepterat en kontraktsförlängning med Londonklubben, detta rapporterar engelska medier, och de kommer att göra ett officiellt uttalande under onsdagen gällande tränarens framtidsutsikter.

Arsenals ikoniske tränare Arsene Wenger kommer att förlänga med klubben för ytterligare två år, detta rapporterar BBC. Wengers framtid har sett mycket osäker ut och stora delar av fanskaran har krävt att den franske tränaren lämnar sin post och att en ny tränare kommer in. Detta efter ett par svajiga insatser i Premier League och framförallt Champions League.

Wenger har tränat Arsenal i 21 år och är därmed den tränare som har varit längst på tränarposten i Premier League, efter Sir Alex Ferguson. Enligt rapporterna kommer det nu att bli två nya år på lönelistan för franssmannen, något som alla fans inte är jätteglada över. Det har krävts en förändring i ledningen och på tränarposten, då många fans anser att Wenger har gjort sitt. I årets säsong var det den första gången någonsin under Wenger som klubben inte lyckades kvalificera sig till Champions League, men de gånger då de har spelat där har de inte lyckats komma längre än till sextondelsfinal.

Wenger har vunnit en del med Arsenal. Det har blivit tre ligavinster, i slutet av nittiotalet och början av tvåtusentalet. Därtill har han knipit sju stycken FA Cuper och sex stycken FA Community Shield.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply