Bekräftat: Ajax lånar in Arsenals ”toppklass”-anfallare

Ajax-tränaren bekräftar lånet av Yaya Sanogo

Under veckan har rykten kring Arsenals högaktade talang Yaya Sanogo intensifierats. Nu är det bekräftat – fransmannen lånas ut till Ajax.

På torsdagen bekräftade både Ajax-tränaren, Frank De Boer, samt spelaren i fråga att affären är i hamn. Arsenals Yaya Sanogo kommer att spendera kommande säsong i den holländska huvudstaden, Amsterdam, för spel i Eredivise-tvåan Ajax.

”Svårt att slå igenom”

Yaya Sanogo slog igenom i franska Auxerre där han på 24 A-lagsmatcher drämde till med 11 mål. Dock kom majoriteten av målen till när laget spelade i den franska andraligan, Ligue 2. Arsenal plockade in 22-åringen som bosman sommaren 2013. Sedan dess har dock anfallaren haft svårt att slå igenom på riktigt.

Fransmannen har endast gjort ett mål för Arsenal och ett mål under utlåningen till Crystal Palace nu senast. Trots den tunna statistiken insisterar Ajax-bossen, Frank De Boer, att Sanogo är en ”toppklass”-anfallare.
– Han hade tydligen mycket konkurrens i Arsenal och han var väldigt ung när han kom dit. Han är fortfarande en fantastisk talang, det är bara svårt att nå dit i Arsenal, sade De Boer innan han fortsatte:
– Även Wenger står bakom att han är en toppklass spelare. Han behöver bara ta nästa steg i utvecklingen nu.

Lyrisk över flytten

Även spelaren själv ser fram emot utlåningen. Med endast en läkarundersökning kvar av affären säger Yaya Sanogo följande om att spendera nästa säsong i Amsterdam och i Ajax.
– Jag är väldigt glad eftersom jag inte trodde att en storklubb lik Ajax ville ha mig. Jag förstår att jag måste jobba hårt för att få spela och jag hoppas göra många mål, sade Sanogo i en intervju med holländska AT5.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply