Atletico är villiga att sälja lånet till Man City

Det Atletico Madrid har lagt in i kontraktet är att de kan avbryta köpklausuelen och sälja Toby Alderweireld för högstbjudande. Och Premier League-klubben Manchester City har visat sig intresserade och kan tänka sig att värva belgaren, enligt Goal. 

Med ont om speltid i La Liga blev han utlånad till Southampton där han har stängt igen försvaret för Premier League-klubben som ligger på en stabil sjundeplats i ligan.

Om det skulle finnas utrymma för förra årets mästare i England så skulle sportchefen Txiki Begiristain i Man City anse att Alderweireld hade varit en perfekt värvning.

Southampton har möjligheten att skriva över mittbacken permanent, men då måste laget punga upp 8.4 miljoner euro, efter lånet. Men ägarna av Alderweireld, Atletico Madrid, kan betala 2.1 miljoner euro och sedan sälja honom för högstbjudande.

Atletico spekulerar i att man kan få upp emot 19.6 miljoner euro från City ifall de skulle sälja honom. Vilket skulle ses som en stor vinst.

Spelaren har själv gått ut och sagt att han är lycklig för att bli ihop kopplad med Manchester City och Manuel Pellegrinis gäng, samtidigt som hans prioritering är att stanna i Premier League.

Tidigare avslöjade Goal att fler är intresserade av Alderweireld, både Manchester United och Arsenal har ett extra öga på honom.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply