Arsene Wenger nobbar Kina – stannar i Arsenal?

Arsene Wenger nobbar Kina - stannar i Arsenal

Arsene Wenger nobbar bud från Kina

Enligt uppgifter från England ska Arsenals franske tränare ha fått ett erbjudande att flytta till den kinesiska ligan, något som han dock ska ha tackat nej till.

Arsene Wenger tog över tränarposten i Arsenal 1996 är nu inne på säsong nummer 21 i den rödvita klubben. Säsongen 2016/2017 har ryktats vara den siste för fransmannen som hunnit bli 67 år, men efter att han nobbat en flytt till Kina till sommaren återkommer spekulationerna om att han stannar i Arsenal även över nästa säsong.

Det är brittiska TMW som kommer med uppgifterna om att en kinesisk klubb ska ha erbjudit Wenger en årslön på 30 miljoner pund, vilket är dubbelt så mycket som Pep Guardiola tjänar i Manchester City, och i detta nu ska tränaren ha tackat nej till erbjudandet. För närvarande har Arsene Wenger en lön på 8 miljoner pund per säsong med Arsenal och ett kontrakt som går ut i sommar, men det kan bli så att han stannar ytterligare två år på Emirates Stadium då han ska ha ett kontraktsförslag på bordet av den engelska klubbledningen.

Kan värva in Lacazette i sommar

Det var under förra sommarens transferfönster som Arsenal valde att lägga ett bud på Lyons Alexandre Lacazette, ett bud som dessvärre blev avslaget och Londonklubben stod i slutet av transferfönstret ännu en gång utan en definierad striker. De har under en lång tid försökt att värva in en striker, och framförallt Lacazette som har levererat i Ligue 1 under flera säsonger, men klubben har lyckats behålla stjärnan och Arsenal har inte lyckats sätta honom på sin lönelista. Det ser ut som att Marseille kan komma att värva Arsenal-anfallaren Olivier Giroud och Alexis Sanchez framtid ser fortfarande osäker ut.

Nu skriver det engelska mediet Metro att Lyons president Jean-Michel Aulas har gått ut och starkt hintat om att stjärnan kan säljas till sommaren, då han citerades i fransk press när han sade att han förväntade sig ‘väldigt signifikanta försäljningar innan den 30 juni’. Klubben har en vana att sälja av sina stora stjärnor efter ett tag.

– Vi behöver inte göra någonting, men då vi har en trupp som är värderad till mer än 170 miljoner euro, kommer det att komma en tid då vi måste casha in på det kapitalet, sade Aules via Metro.

– Så, som jag gjorde med Karim Benzema och Samuel Umtiti, om en spelare vill lämna och erbjudandet är acceptabelt, så kommer vi inte att stå i vägen, avslutade Aules.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365