Arsene Wenger: “Hoppas vi får bra nyheter gällande Gabriel”

Arsene Wenger: “Hoppas vi får bra nyheter gällande Gabriel”

Klubben sitter tight till för tillfället

Arsenal har inte varit särdeles aktiva på transfermarknaden under sommaren och efter att mittbacken Gabriel Paulista skadade sig under vänskapsmatchen mot Manchester City har Arsene Wenger väldigt få mittbacksalternativ kvar.

Arsenal mötte under gårdagen Manchester City i en vänskapsmatch på Ullevi i Göteborg. Det var en tuff match som tillslut slutade 3-2 till Arsenal och ett målkalas i den andra halvleken. Något som dock inte var lika roligt för Londonklubbens del var Gabriel Paulistas skada, som skedde några minuter innan slutsignalen skulle ljuda. Den brasilianske mittbacken startade matchen mot City bredvid Rob Holding och mittbacksparet imponerade. Men enbart minuter innan matchens slut så skadade Gabriel sig i en tuff kamp med Kelechi Ihenacho och fick bäras av planen på bår.

Detta är inga bra nyheter för Arsenal, som redan har Per Mertesacker skadad och Laurent Koscielny som inte är frisk nog, med Premier League som börjar på lördag och en match mot Liverpool som väntar i öppningsmatchen. Om en spelare inte kan värvas till dess, så måste Wenger göra en ihopparning av sommarens värvning Holding, 18årige Krystian Bielik och en annan ung försvarare i Calum Chambers som ställer upp mot Jürgen Klopps lag.

– Jag har många gånger sagt att vi är på marknaden, sade Wenger om situationen enligt Daily Star.

– Självklart är det ingen enkel marknad för oss. Vi får hoppas att vi får bra nyheter från Gabriel. Laurent Koscielny är tillbaka i träning [idag måndag] men det kanske blir lite för kort med denna veckan. Om Gabriel är borta, Per Mertesacker är borta och Koscielny inte är redo – det är många spelare, avslutade fransmannen.

Arsenal har även kopplats ihop med en värvning av Valencias Shkodran Mustafi. Den tyske landslagsmannen är en stadig och påförlitlig mittback som även innehar offensiva kvalitéer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply