Arsene Wenger: ”Cazorla kan bli borta fyra månader”

Arsene Wengers besked: Cazorla kan bli borta till mars

Santi Cazorla är en av många spelare som skadats denna säsong och under fredagens fredagens presskonferens bekräftade Arsenal-tränaren att spanjoren kan bli borta upp till fyra månader.

22 av 23 spelare i Arsenal har under 2015 åkt på någon form av skada, alla förutom Joel Campbell. Den senaste spelaren som drabbats är Santi Cazorla. Spanjoren åkte på en otäck knäskada i söndagens match mot Norwich och nu ser han ut att bli borta till och med mars månad.

Lagets tränare Arsene Wenger höll under fredagen presskonferens inför helgens ligamatch mot hemma mot Sunderland och fransmannen bekräftade att 30-åringen kommer att bi borta en längre tid.

– Om han kan vara borta till och med mars? ja, det kan bli så. För tillfället väntar vi på att en specialist ska ta en titt på skadan och berätta hur pass allvarligt det är, men just nu har jag inga andra nyheter, säger fransmannen vars lag denna säsong tagit 27 poäng på 14 matcher och ligger på fjärde plats i Premier League-tabellen.

”Alexis Sánchez skada inte mitt fel”

Många säger att det är Arsene Wengers fel att spelarna skadar sig och nu slår 66-åringen tillbaka mot kritiken.

– Han skada kan ha kommit efter att han blivit knuffad, jag är ingen expert men om ni vill skylla allting på mig så är det lugnt för mig. Vi är väldigt sofistikerade med att testa våra spelare och jag pratade med Alexis Sánchez efter skadan och han berättade att han kände sig helt frisk innan matchen drog igång, säger Wenger.

– Innan matchen fanns det inget tecken på att han var skadad eller hade känningar, skadan kom i matchen. Måste jag ta ansvaret för detta? jag tar på mig det hela men det var inget misstag eller fel att inte ta ut honom i startelvan, berättar han inför det samlade pressdådet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply