Arsenal vill värva ny målvakt

Arsenal vill värva ny målvakt

Uppgifter: London-laget kan värva ytterligare målvakt i sommar

Arsenal har värvat flitigt under sommarens transferfönster tillsammans med den nye tränaren Unai Emery. Bland annat har det värvats en ny duktig målvakt, men det här verkar inte vara den enda keepern som London-klubben är intresserade av.

Under flera säsonger har det pratats om att Bernd Leno ska vara på väg att lämna Bayer Leverkusen. Det har pratats om allt från Real Madrid och FC Barcelona till Liverpool och nu har ett beslut tagit. Det blev dock inte någon av de ovanstående klubbarna utan det är Arsenal som vann kampen om målvaktens underskrift.

Kan bli två toppmålvakter?

SE MER: Streama friidrott

För det handlar om att Yann Sommer ska vara på väg till Arsenal. Enligt uppgifter från den Madrid-baserade tidningen Marca, som även återberättas av Sky Sports, så ska PL-klubben samt Mönchengladbach, målvaktens nuvarande klubb, ligga i förhandlingar.

Det är ju alltså redan klart att Bayer 04 Leverkusen-målvakten Leno är klar för Arsenl. Det här var ju en mycket viktig värvning för London-laget, som nu på allvar vill bygga ett lag som ska hålla för det absoluta toppskiktet av Europa.

Då kan även Sommer tas in, troligtvis som andramålvakt. Han var ju med sitt Schweiz och åkte ut mot Sverige i VM-slutspelet 2018, men nu kan Sommers tas – inte minst som tilltänkt andraval för Ospina och Chech som väntas lämna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply