Uppgifter: Arsenal nära värvning av Jamie Vardy

Fakta om Jamie Vardy

Leicester kan tappa skyttekungen till PL-tvåan

Arsenal är nära en värvning av Leicesters skyttekung Jamie Vardy. Premier League-klubben har enligt The Guardian betalat Vardys utköpsklausul. Nu är det upp till anfallaren själv att besluta om sin framtid. 

Under den gångna säsongen gick Jamie Vardy från en medioker anfallare till en av Premier Leagues hetaste. Engelsmannen gjorde 24 mål för Leicester när klubben motbevisade oddsen och vann Premier League – hela tio poäng före tvåan Arsenal.
Arsene Wenger hoppas nu att det är en värvning av Vardy och hans mål till Arsenal som kan få drömmarna om en ligatitel att slå in efter över ett decenniums torka.

Utköpsklausulen betald – upp till Vardy

Fransmannen har enligt den ansedda tidningen The Guardian redan betalat 29-åringens utköpsklausul på 20 miljoner pund. Jamie Vardy har på de fyra senaste säsongerna cirka tjugodubblat sitt marknadsvärede från den miljon pund han kostade då han värvades till Leicester 2012.
Nu är det hela upp till huvudpersonen själv. Det här kan vara engelsmannens sista chans till spel i en av de största klubbarna i världen, då han fyller 30 i januari. I Arsenal skulle han dessutom få en rejäl lönehöjning från de 70 000 pund han tjänar i dagsläget.

Leicester erbjuder nytt kontrakt

Leicester ska dock ha kontrat budet med att erbjuda sin stjärnanfallare ett nytt kontrakt. Klubbens ägare Vichai Srivaddhanaprabha hoppas tillsammans med tränare Claudio Ranieri övertyga Vardy om att stanna i klubben, försöka bygga vidare på succén och i höst spela Champions League.
Tidigare har även Manchester United rapporterats vara intresserade, men i och med Zlatan Ibrahimovics förmodade övergång till Old Trafford är en sådan övergång inte längre aktuell.

Fler nyheter om Leicester

Arsenal vill värva Kanté

Officiellt: Leicester värvar målvakt

Tio saker du inte visste om staden Leicester

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply