Arsenal värvar ungt talangpar

Arsenal värvar ungt talangpar

Kommer att bli klart innan deadline day på måndag

Arsenal bekräftar att de håller på att få igenom en deal på 3 miljoner pund för de två nigerianska stjärnskotten Kelechi Nwakali and Samuel Chukwueze, efter att ha slagit ut konkurrenter som Bayern München och Manchester City.

Arsenal bekräftar idag via Daily Mirror att de jobbar på att få igenom en deal för de två nigerianska talangerna Kelechi Nwakali and Samuel Chukwueze för en summa av 3 miljoner pund. Då har de dessutom redan lyckats slå ut sina konkurrenter Bayern München och Manchester City i jakten på paret från Diamond Fotbollsakademi i Umuahia i Nigeria. Arsenal scoutade dem under förra årets Under-17 VM i Chile när Nwakali, 17 år, var stjärnan av hela turneringen i egenskap av kapten samt att han blev framröstad till turneringens spelare. Chukwueze, 16 år, gjorde tre mål och tre assists.

– Ja. Förhandlingarna går framåt på ett bra sätt, sade Arsene Wenger när han blev frågad om huruvida han förväntade sig att uppgörelserna skulle vara klara innan måndags deadline.

– Ja självklart är det problem med arbetstillstånden. Det finns medicinska problem, för att de måste göra läkarundersökningar. Det går bra framåt, fortsätter han.

– Vi identifierade Nwakali som turneringens spelare rätt och slätt, och som en toppspelare. Vi får se om vi kan lyckas få det över linjen under denna transferperiod. [Om vi kan], kommer vi göra det. Han (Chukwueze) skriver på han med, avslutar Wenger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply