Arsenal lägger bud på Mönchengladbachs Granit Xhaka

Arsenal lägger bud på Mönchengladbachs Granit Xhaka

Klubbarna har börjat förhandla

Arsenal har länge varit intresserade av Borussia Mönchengladbachs mittfältare Granit Xhaka och har nu kommit med sitt första bud på den schweiziske landslagsmannen men Mönchengladbach kräver mer.

Arsenal har nu tagit ett steg framåt i sina transferaffärer. Efter att länge ha varit intresserade av det tyska Bundesligatopplaget Borussia Mönchengladbachs mittfältledare Granit Xhaka så skall de enligt rapporter från The Mirror nu ha kommit med ett första bud. De skall ha börjat diskutera med klubben och lagt fram ett öppningsbud på runt 24 miljoner pund. Mönchengladbach däremot söker efter en högre summa i trakterna 32 miljoner pund men det sägs att Londonlaget är övertygade om att de kan komma att komma till en lösning med Bundesligalaget. Denna tidiga satsning från Arsenals sida kan visa på deras beslutsamhet att värva Xhaka så tidigt som möjligt. Transfersumman kan också komma att bli ett bevis på satsningen som klubben genomför.

Wenger har bara värvat två stycken spelare för en högre summa än hans första bud på Xhaka – Mesut Özil för 42,5 miljoner pund och Alexis Sanchez för 32 miljoner pund.  Med spelare som Mathieu Flamini, Tomas Rosicky och Mikel Arteta redo att lämna till sommaren så har Xhaka blivit en av Wengers huvudvärvningar till sommarens transferfönster.

I Tyskland är Xhaka känd för sina ledarskapskvalitéer och sin förmåga att passa. Trots att mittfältaren enbart är 23 år gammal så har han redan en massa erfarenhet under bältet. Han har redan spelat 40 landskamper för sitt land och har spelat över 200 klubbmatcher för den schweiziske klubben Basel och Mönchengladbach.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply