Arsenal håller ögonen på Joel Asoro

Arsenal håller ögonen på Joel Asoro

Den svenske U-21-talangen är uppvaktad

Sunderlands unge och väldigt talangfulle anfallare Joel Asoro har briljerat på sista tiden och efter en kraftfull insats i Sveriges U-21-match mot Spanien skall flertalet scouter imponerats och fått upp ögonen, bland annat Londonklubben Arsenals.

Joel Asoro är en riktigt stor svensk talang som går från klarhet till klarhet. Den sjuttonårige anfallaren lämnade 2015 Sverige och IF Bromma för att prova lyckan i Premier League, efter att han hade skrivit på ett kontrakt med Sunderland, som sträcker sig till och med 2019. Efter enbart ett år i Sunderlands U-18 blev han uppflyttad till seniorlaget och när Sunderland spelade årets första hemmamatch fick sjuttonåringen hoppa in och spela de sista tio minuterarna.

Han är även en nyckelspelare i Sveriges U-21-landslag och när Sverige mötte topplaget Spanien i måndagskväll var Asoro en central figur i spelet. Den unge anfallaren storspelade trots att han enbart är 17 år gammal och fick flertalet scouter att vrida huvudena efter honom. Den engelska tidningen The Mirror rapporterar om att den svenska stjärnan skall vara under uppsikt av Londonklubben Arsenal, såväl som Premier Leaguerivalerna Newcastle. Scouter för bland annat de båda klubbarna var på plats under matchen mot Spanien.

– Han spelar ju redan för Sunderland, men imponerade stort i går tycker jag, sade Newcastles chefsscout Graham Carr enligt svenska Expressen. Här skall han även ha fått medhåll från kollegan och Arsenal-scouten Bobby Bennett.

Asoro kom att slå rekord när han blev inbytt i Sunderlands match mot Middlesbrough, då han blev den yngste svensken någonsin att spela i den engelska högstaligan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply