Arsenal gör klart med Shkodran Mustafi och Lucas Perez

Arsenal gör klart med Shkodran Mustafi och Lucas Perez

Affärerna sägs vara klara

Den tyske försvararen Shkodran Mustafi och den spanske anfallaren Lucas Perez uppges ha medicinska undersökningar hos Arsenal under fredagen för att slutföra sina övergångar.

Arsenal har inte haft så mycket som har gått deras väg under det pågående transferfönstret. På grund av långtidsskador på två av deras mittbackar, Per Mertesacker och Gabriel, har det varit en hög prioritet för tränare Arsene Wenger att finna en ersättare som kan spela bredvid Laurent Koscielny. Det har även varit tunt på anfallsfronten, med Danny Welbeck skadad och frågetecken som har dykt upp kring Olivier Girouds kvalitéer, vilket har fått Wenger att även hålla ögonen öppna för en ny anfallare. Supportrarna har även de varit i uppror under sommaren, då de anser att Wenger inte varit effektiv nog och inte spenderat tillräckligt under transferfönstret, med Granit Xhaka och Rob Holding de två enda seniorspelarna som kommit in.

Sedan flertalet månader tillbaka har Arsenal kopplats ihop med en transfer för Valencias tyske mittback Shkodran Mustafi, en flytt som nu ser ut att äntligen kunna bli av. Den senaste veckan har de även ryktats vara intresserade av Deportivo La Corunas anfallare Lucas Perez, och enligt BBC Sport skall de båda spelarna infinna sig hos Arsenal under fredagen för att genomgå sina medicinska undersökningar.

Arsenal skall ha kommit överrens med Valencia gällande den 24årige Mustafi, som sägs skriva på ett femårskontrakt för en summa av runt 35 miljoner pund. De skall redan ha kommit överrens om att betala de 17,1 miljoner pund som Deportivo La Coruna kräver i en klausul för att värv a Perez, som förra året gjorde 17 mål på 37 matcher. Dessa två affärer kommer att ta Arsenals spenderande till nästan 100 miljoner pund sedan förra säsongen.

– Det var en märklig transfermarknad. Jag förväntade mig att det skulle vara lättare än någonsin men det har varit svårare än någonsin. Det ser ut som att det kommer bli frenetiskt de sista tre dagarna. Alla har suttit på pengar men vi vet att de alla kommer att spendera dem nu, sade Wenger under en presskonferens på fredagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply