Arsenal FC

Vägen till åttondelsfinal – Arsenal FC

Kommentar: Arsené Wenger och hans Arsenal startade Champions League-gruppspelet på ett högst förtroendeingivande sätt. De vann i premiären mot Montpellier och tog liksom i Frankrike full pott på hemmaplan mot grekiska Olympiakos.

Arsenal var förstaseedade i lottningen och skulle enligt fakta vunnit sin grupp. Det blev dock inte så pass enkelt som Wenger hoppats på. I Tyskland åkte ett formsvagt Arsenal på storstryk och förlorade med 2-0. Siffrorna var visserligen inte speciellt stora, men kunde glidit iväg med lite otur.

Arsenal var vid den tidpunkten inne i en tung period. Förluster i ligan blandades med formsvaga spelare, vilket ledde till ett nytt bottennapp i returen mot Schalke. Arsenal tappade en tvåmålsledning till oavgjort och förlorade därmed kampen om förstaplatsen. Arsenal vann därefter mot Montpellier på hemmaplan och avslutade med en förlust mot Olympiakos i Grekland.

Placering: 2

Resultat:

  • Montpellier: 2-0(h), 2-1(b) 
  • Olympiakos: 1-2 (b), 3-1(h)
  • Schalke 04: 0-2(b), 2-2(h) 

 

Betyg(Skala 1-10):

  • Målvakt: 4
  • Försvar: 4
  • Mittfält: 6
  • Anfall: 6
  • Tränare: 3

 

Snyggaste målet: Lukas Podolski mot Montpellier:

Trolig startelva med nuvarande material (4-3-3)

Wojciech Szczesny

Kieran Gibbs
Thomas Vermaelen
Per Mertesacker
Bacary Sagna

Mikel Arteta
Jack Wilshere
Santi Cazorla

Lukas Podolski
Olivier Giroud
Theo Walcott

 

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Arsenal

Theo Walcott har på många sätt varit Gunners utropstecken i år och är en viktig kantspelare i Wengers manskap. Yttern har dessutom förbättrat sin inläggsfot och är kanske den spelare som slår flest kvalificerade inlägg i Arsenal per match. I vilket fall behöver Arsenal Walcotts kreativitet för att kunna få en fantasifull offensiv i Champions League-slutspelet.

 

Arsenals största frågetecken är varken tränaren, försvaret eller offensiven, utan istället deras oförmögenhet om att blanda hjälteinsatser med totala dråpmatcher. Kanske är det Wengers taktik som spökar, kanske är det spelarnas vilja som inte räcker hela vägen. I vilket fall krävs det en större jämnhet i Arsenals spel och att de presterar på högsta nivå för att kunna ta sig långt i slutspelsfasen.

Nyckelspelaren
Arsenal kan ha gjort sitt största fynd på länge, då de i somras köpte in Santi Cazorla på reapris. Cazorla styr idag Arsenals offensiv med ”järnfot” och är spelaren som fördelar bollarna ut på kanterna. Cazorla kan även väcka en till synes död offensiv, då han ofta gör det oväntade och blandar skott med att bryta sig igenom motståndarförsvaret. Santi Cazorla är Arsenals nyckelspelare och ”special one”.                                               

Förväntningar och mål
Arsenal tappade inför säsongen två av lagets bästa spelare, då van Persie försvann till Manchester United och Song valde att testa lyckan i Barcelona. Ersättare kom in i form av Giroud, Podolski och Cazorla, men trots det gäller inte samma målsättning som tidigare. Arsenal har inte längre en trupp för titeln, och en kvartsfinal skulle varit jättebra.

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Malaga lyckades mot all förmodan vinna sin grupp före Milan och Zenit St. Petersburg och får på så sätt ses som en drömlottning. Malaga har visserligen spelat bra, men är till skillnad från övriga gruppettor något sämre, då de har en erkänt sämre trupp. Lättare motstånd än Malaga går inte att hitta i en Champions League-åttondelsfinal.

Mardrömslottning: Barcelona är som för alla andra lag en mardrömslottning. Arsenal har dessutom haft svår för Barcelona och ett nytt möte med den spanska giganten skulle inte göra engelsmännen gott. Vad som helst, men inte Barcelona!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365