Alexis Sanchez: ”Jag är lika bra som Messi och Ronaldo”

Alexis Sanchez: Jag är lika bra som Messi och Ronaldo

Jämför sig själv med de bästa

Arsenals ytter Alexis Sanchez har uttalat sig angående sig själv och menar på att hans förmågor kan mäta sig med dem av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Arsenal har en mycket talangfull ytter i Alexis Sanchez och den chilenske anfallaren har bidragit mycket till Londonlagets framgångar. Han ser även på sig själv som väldigt bra och som Goal rapporterar om har Sanchez nu jämfört sig själv med de två senaste Ballon d’Or vinnarna Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, och han menar på att han själv är på samma nivå som de två världsklasspelarna.  Sanchez spelade tillsammans med Messi i Barcelona, innan han säsongen 2014/2015 bestämde sig för att lämna Camp Nou i jakt på mer konsekvent speltid. Anfallaren är populär i Arsenal och har levererat 30 stycken mål på 68 ligamatcher för Londonklubben.

Messi och Ronaldo har under de senaste åren varit alla andra överlägsna när det kommer till fotbollvärldens finaste pris, Ballon d’Or, och har haft monopol på priset under de senaste åtta åren. Men Sanchez är säker på att han kan nå deras nivå.

– Jag har nått en nivå där jag kan konkurrera med riktigt stora spelare, sade chilenaren till Sport.

– Jag känner mig inte under någon. Jag liknar [mina kvalitéer] till de av Messi och Ronaldo. Jag har samma skicklighet som dem, avslutade forwarden.

Sanchez karriär började i Chile, i Cobreloa, innan han kom över till Europa och Udinese, Efter en sejour i Italien blev det Barcelona och därefter Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply