Alexis Sanchez erbjuden superlön för att lämna Arsenal

Alexis Sanchez erbjuden superlön för att lämna Arsenal

Kan lämna för Kina

Arsenals superstjärna Alexis Sanchez kan komma att lämna Londonklubben för Kina efter att ha fått erbjudande om superlön, något han använder i förhandlingarna med Gunners för att få upp sin lön.

Alexis Sanchez är en av Premier Leagues allra bästa spelare för tillfället. Den chilenske yttern har en otrolig matchform för närvarande och delar skytteligaledningen med Chelseas Diego Costa på 11 mål efter 14 spelade omgångar, och 13 mål på 20 spelade matcher i alla turneringar. Arsenal har under en längre tid försökt få anfallaren att skriva på ett nytt kontrakt, då Sanchez nuvarande enbart löper i 18 månader till. Anfallaren själv har dock varit tveksam, då han kräver en löneförhöjning. Han sägs vilja ha 200 000 pund i veckan, vilket skulle göra honom till Arsenals bäst betalde spelare. Även Mesut Özil kräver något liknande i lön, vilket har gjort Londonklubben svettig, då de vet att stjärnorna har möjlighet att söka sig löner likt dessa någon annanstans utan problem.

Nu rapporterar den engelska tidningen Daily Star att en kinesisk klubb skall ha kommit med ett superbud till Alexis. Enligt uppgifter skall erbjudandet ligga på runt 400 000 pund i veckan – alltså det dubbla från vad han för närvarande kräver, och efter skatt landar det på cirka 260 000 pund i veckan, siffror som faktiskt representerar hans marknadsvärde för närvarande. Frågan är bara om chilenaren vill lämna Europa för spel i Shanghai Shenua eller Guangzhou Evergrande under toppen av sin karriär, eller om han enbart använder detta som förhandlingsmaterial som han kan använda mot Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365