Uppgifter: Manchester City jagar Nolito

Uppgifter: Manchester City jagar Nolito

Efter en bra säsong i La Liga

Celta Vigos anfallare har efter en suverän La Ligasäsong hamnat på många storklubbars radar, bland annat Pep Guardiolas och Manchester Citys, där den spanske tränaren vill återförenas med anfallaren.

Pep Guardiola har imponerats av Nolitos fina form för La Ligaklubben Celta Vigo och den engelska tidningen The Sun rapporterar nu att spanjoren skall vara så övertygad om anfallaren att han vill värva honom. Celta Vigo kräver 14 miljoner pund för Nolito, som föregående säsong gjorde 12 mål och sju assists på 29 matcher för den spanska klubben. Flertalet klubbar sägs vara efter anfallaren, som Atletico Madrid, Arsenal och Barcelona.

Nolito började sin proffskarriär i diverse småklubbar innan han eventuellt hamnade i Barcelonas B-lag. Där stötte han på just Guardiola, som just då tillbringade sina två första år som tränare på Camp Nou. Men spel i A-laget blev aldrig aktuellt för Nolitos del och efter tre år blev det en flytt till Portugal och Benfica istället. Efter en snabb utlåningssejour till Granada blev det två år senare Celta Vigo. Där fick han återförenas med före detta B-lagstränaren i Barcelona, Luis Enrique. Redan i första säsongen blev han klubbens skyttekung med 14 mål. Det fanns samtal om ett återvändande till Barcelona förra säsongen som dock föll igenom och det ser nu ut som att Manchester City är nära på att kunna värva anfallaren. Hans utköpsklausul ligger på ungefär 14 miljoner pund.

Nolito är även en del av Spaniens EM-trupp och 29åringen fick överraskande nog starta i de europeiska mästarnas första match mot Tjeckien som de vann med 1-0.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply