Uppgifter: Arsenal och Tottenham slåss om Evertons Ross Barkley

Uppgifter: Arsenal och Tottenham slåss om Evertons Ross Barkley

Tottenham sägs vara favoriter att värva engelsmannen

Evertons Ross Barkley har uppgett att han är intresserad av att flytta och har ännu inte skrivit under ett nytt kontrakt, med hans nuvarande som går ut nästa säsong, och flertalet storklubbar har snappat upp detta, däribland ärkerivalerna Arssenal och Tottenham.

Everton riskerar att förlora flera nyckelspelare till sommaren. Anfallaren Romelu Lukaku ryktas vara på väg till Chelsea eller Manchester United, och Ross Barkley har även han under en tid sagts vara på väg bort. Arsenal har tidigare sagts vara en trolig destination, och Londonklubben har sagts vara mycket intresserade av den flitige mittfältaren.

Arsenal har nu dock konkurrens från deras ärkerivaler i norra London, Tottenham. Enligt uppgifter till den engelska tidningen Daily Mail skall Tottenham ligga i framkant vad gäller en signatur från Barkley, medans Arsenal jagar bakom. Arsenal riskerar även de att förlora flertalet stjärnor på sin lönelista till sommaren, däribland Alexis Sanchez och Mesut Özil, och skulle behöva förstärka sitt mittfält.

Tottenham är intresserade av att kunna förstärka sitt mittfält och alternera bland flertalet framstående spelare. En punkt som gör Tottenham till favoriter är det faktum att de kan erbjuda Champions League-fotboll, något som Barkley sägs vara väldigt intresserad av.

Everton planerar att sälja mittfältaren till sommaren om han inte skriver på en kontraktsförlängning, men sägs komma att kräva 35 miljoner pund för mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply