Thomas Lemar ville gå till Liverpool och Arsenal

Thomas Lemar ville gå till Liverpool och Arsenal

Monaco-stjärnan vale mellan PL-klubbarna – men stannade i Ligue 1

En av de hetaste spelarna under sommarens transfermarknad var Thomas Lemar, Monacos yttermittfältare som kom att visa sig bli en riktig kugge i Ligue 1-klubben i fjol. Han presterade så pass bra när klubben vann ligan före Paris Saint-German att flera klubbar ville värva honom.

Monacos megaprojekt, likt det PSG försöker sig på just nu, gick i krav. Klubben lyckades inte bygga på en jätteförening både ekonomiskt och spelmässigt och man fick avbryta sitt försök. Men trots att pengarna saknades, i alla fall jämfört mot hur mycket det fanns innan, så lyckades laget bygga upp något.

Med ett projekt som byggdes från grunden lyckades nu AS Monaco skaffa sig en spelartrupp som kunde stå emot PSG för första gången på många år i ligaspelet. Och inte bara lyckades man stå emot bra, Monaco vann även ligan.

Ville gå till Liverpool eller Arsenal

LÄS: Det hade Lemar kunnat tjäna i Arsenal

Just Thomas Lemar stod ju för några väldigt fina insatser ifjol, och det var inte konstigt att flera klubbar var ute efter hans signatur den här sommaren. Enligt klubbens vice president, Vadim Vasilyev, så var det framför allt två klubbar som lockades extra mycket.

– Både Arsenal och Liverpool visade stort intresse, och det var troligtvis där han skulle hamnat, säger Vasilyev.

Det var Arsenal som såg ut att köpa loss den 21-årige fransmannen, men dock slutade det med att Lemar stannar en säsong till. Enligt rykten ska även mittfältaren ha tackat nej till Arsenal, för att gå till Liverpool.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply