Rio Ferdinand förklarar varför Arsenal är skadeförföljda

Arsenals enorma skadeproblem är på grund av planerna

Arsenal är ett av lagen med absolut värst skadeproblem och så har de varit de senaste åren. Rio Ferdinand menar att han har svaret på klubbens extrema skadesituation och problemet är deras hårda träningsplaner.

När Bayern München tog emot ett skadedrabbat Arsenal under onsdagskvällen gick man på fulla cylindrar och besegrade Arsené Wengers mannar med hela 5-1. Arsenal hade en del skadebekymmer inför matchen med två av fyra ordinarie försvarare missade matchen och man fick dessutom lista tre ungdomsspelare, Matt Macey, Alex Iwobi och Jeff Reine-Adelaide, på bänken.

Det är tufft att skylla förlusten på skadeproblemen eftersom Bayern troligtvis hade vunnit ändå. Men Arsenals tio man långa skadelista är ett problem som man har varje säsong. Spelare som Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Danny Welbeck och Theo Walcott dras med många skador år efter år. Rio Ferdinand menar att han har en av anledningarna till alla skador.

Beror på hårda träningsplaner

Rio Ferdinand satt i BT Sports CL-studio under onsdagen och vädrade sina åsikter om Arsenal. När han började prata om skadesituationen hade han en teori om hur alla skador kommer till.
– Jag tränade mycket där med det engelska landslaget och det jag märkte var hur hårda planerna var. Det kan spela in. Det var en stor skillnad från hur vi tränade i Manchester United.

Förra veckan drabbades Theo Walcott och Alex Oxlade-Chamberlain av varsin muskelskada. Det skedde i samma match mot Sheffield Wednesday och med tio minuter emellan dem. Så här länge blir de borta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply