Petr Cech ersätter De Gea?

DEN TJECKISKE VETERAN-KEEPERN KAN BLI DE GEAS ERSÄTTARE

Manchester United förbereder sig inför David de Geas eventuella flytt – Petr Cech het kandidat till rollen som förstamålvakt.

David de Gea ses av många redan som förlorad för Manchester United. Trots att ingen part har bekräftat sommarens hetaste rykte, talar mycket för att spanjoren flyttar från Premier League, för spel i La Liga från och med säsongen 2015/16.

Om så blir fallet, har United en rad kandidater som kan komma att ersätta. Van Gaal har länge granskat potentiella ersättare, där Tottenhams Hugo Lloris och Stoke Citys Asmir Begovic stått högt upp på listan. Nu presenterar dessutom talkSPORT tillsammans med Sunday Express, att Chelseas tjeckiske veterankeeper, Petr Cech, är aktuell för spel i United.

Cech, som har fått successivt mindre speltid till förmån för belgaren Thibaut Courtois, har ryktats bort från Chelsea under hela säsongen. United är en av flera kandidater som varit länkade med den tjeckiske stjärnan, vars kontrakt sträcker sig till nästa sommar.

Även Arsenal intresserade

Förutom att United letar eventuella ersättare till De Gea, har även Arsene Wenger och hans Arsenal varit och ryckt i 33-åringen. Enligt rykten ska London-rivalen vara redo att buda under sommarens transferfönster, där veteranen kommer att vara värd dryga 10,5 miljoner pund, enligt tyska Transfermarkt.

Målvakten har ett imponerande CV, med strax under 500 matcher i London-klubbens dress, där han dessutom hållit nollan 228 gånger. I landslaget har det dessutom blivit ett 100-tal matcher, sedan hans debut i A-landslaget år 2002.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply