Officiellt: Arsenal förlänger med Arsene Wenger

Officiellt: Arsenal förlänger med Arsene Wenger

Fransmannen får ytterligare två år

Det är nu officiellt att Arsenal har förlängt med sin franske tränare Arsene Wenger i ytterligare två år, och trots rykten och supportrar som menade på att Wenger borde få sparken har han alltså fått en chans att bevisa sig.

Arsenal har offentliggjort att de har förlängt med tränare Arsene Wenger. Efter ett tumultartat år, fyllt av protester gentemot den franske tränaren, och ett möjligt rykte att han skulle ta över Real Madrid, står det nu klart att han fortfarande har förtroende hos klubbledningen och kommer att få fortsätta som tränare i två år till. Wenger tillsattes 1996 och har sedan dess styrt klubben. Han hyllas ofta för att ha varit den som tog klubben in i en ny era, med tre Premier League-pokaler och sju stycken FA cup-titlar, och har lyckats kvala in Arsenal till Champions League varje år sedan han tog över.

I år är den första säsongen då Arsenal inte lyckas kvala in till Champions League, då de hamnade på en femteplats i ligan, och tvingas ansluta till övriga Europa League-lag. Detta är bara en del av kritiken mot Wenger, efter en mycket svajig 2016/17 års säsong. En annan punkt berör det faktum att lagets två största stjärnor, Alexis Sanchez och Mesut Özil med all förmodan inte kommer att stanna i klubben länge till, då de båda sitter på kontrakt som går ut nästa sommar och ingen av de båda har skrivit på nya.

– Jag älskar den här klubben och jag ser fram emot framtiden med optimism och iver. Vi kollar på vad vi kan göra bra och hur vi kan bli starkare överallt. Detta är en stark grupp med spelare och med några tillskott kan vi bli ännu mer framgångsrika, sade Wenger om sitt nya kontrakt till Arsenals officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply