LISTA: 5 saker vi lärde oss efter Olympiakos – Arsenal

Olympiakos vs Arsenal – detta lärde vi oss

I gårdagens Champions League omgång tog Olympiakos emot Arsenal på ett fullsatt Karaiskasis Stadium i en viktig match som handlade om de ärofyllda Champions League platserna. Arsenal har spelat väldigt ojämnt i Champions League den här säsongen, med förlust mot såväl Dinamo Zagreb som Olympiakos och Bayern München för att sedan totalt vända om och vinna alla returmöten. Olympiakos har varit konsekventa och förlorat båda sina matcher mot Bayern men vunnit båda mot Dinamo samt det första mötet mot Gunners tidigare i höst. Arsenal behövde vinna för att få platsen medans det för Olympiakos del hade räckt med ett oavgjort resultat, men det var alltså en direkt avgörande match.

När Arsenal behövde en hjälte som mest – klev han fram. Olivier Giroud gjorde ett hat-trick och ledde sitt Gunners till de 16 sista i Champions League efter ett 3-0 slag i Grekland. Hans första kom från en Aaron Ramsey cross, innan Joel Campbell spelade fram honom briljant för hans andra kort efter halvtidsvilan. En straff för hands gav honom möjligheten att slutföra sitt hat-trick från elva meter och han tog chansen.

Fransmannen tog mycket riktigt emot alla applåderna, men fanns det någonting annat som vi lärde oss efter en triumfartad kväll för Arsene Wenger och hans trupp? Vad lärde vi oss efter Olympiakos – Arsenal? Listan är hämtad från The Mirror och bilderna är från Bildbyrån.

Fem saker att ta med sig från matchen mellan Olympiakos och Arsenal

Det var en spännande och fartfylld match mellan Olympiakos och Arsenal med Olivier Giroud som protagonisten i Arsenals nu fortsatta Champions League saga. Men innan vi går djupare in på den här listan så vill vi även passa på att tipsa om några andra listor som vi har publicerat här på Silly Season Sverige. Ta gärna en titt på dem efter att vi har gått igenom fem saker vi har lärt oss efter Olympiakos – Arsenal.

Fem saker vi lärde oss efter Leiceser City – Manchester United

Fem största flopparna i Arsenal under Arsene Wenger

Champions League skytteliga 2015/16

LISTA: 5 saker vi lärde oss efter Olympiakos – Arsenal

5) Giroud klev fram

I Alexis Sanchez frånvaro behövde Arsenal en av deras största stjärnor att ta tag i den här matchen med båda nävarna och lägga det på sina egna axlar att släpa sitt lag till rundan med de 16 sista. Olivier Giroud ledde laget med distinktion under kvällen, efter att tidigare ha stått ut med en omväxlande historia med Gunners i Europas största internationella tävling.

Han kom framför sin spelare och omvände en nick nära stolpen till det första målet, trots att det förmodligen skulle blivit stoppat, innan han väldigt kyligt dubblade Gunners ledning efter en briljant pass från Joel Campbell med en välplacerad boll i nedre hörnet. Hans hat-trick blev komplett när han nätade från elva meter och det var ett välförtjänt hat-trick. Giroud har sina kritiker, men den store mannen klev fram den kvällen.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply