Bomben: Arsenal ville ha Bobby Robson som tränare – blev Wenger istället

Bomben: Arsenal ville ha Bobby Robson som tränare – blev Wenger istället

Den kände engelske tränaren ångrade sig

Under 1996 sökte Arsenal ny tränare, med legendaren och den före detta engelske förbundskapten Bobby Robson som prioritet och affären var nästan i hamn innan ikonen ångrade sig i elfte timmen och stannade med Porto, vilket gjorde att Arsenal fick ta Arsene Wenger istället.

Sir Bobby Robson var en mycket känd engelsk fotbollsspelare och tränare. Som spelare representerade han Fulham, West Bromwich och Vancouver Royals samt det engelska landslaget. Som tränare jobbade han för många olika klubbar, bland annat Fulham, PSV, det engelska fotbollslandslaget som han lyckades riktigt väl med, Porto och Barcelona. Det var under hans tid i Porto som han kom att känna att han behövde ett ombyte och sökte en ny klubb, och krockade med Arsenal, skriver The Daily Star.

Arsenal som, 1996, precis hade sparkat Bruce Rioch som deras tränare och sökte efter en ny tränare att ta över. De fann Bobby Robson och lyckades komma överens med engelsmannen, vid denna tid 63 år gammal, om att ta över Londonklubben. Men den ikoniske tränaren gjorde en tvär U-sväng i den elfte timmen och valde att stanna i Porto istället för att ta över Gunners. Han lämnade dock Porto det året, men gick istället till de spanska giganterna Barcelona.

Då de blivit översedda av Robson blev beslutstagarna i Arsenal så tvungna att sätta upp en ny lista med potentiella kandidater som de kunde ersätta Rioch med, och Wenger blev identifierad som en möjlig kandidat. Vice VD:n i klubben, David Dein, hade träffat fransmannen 1989 och imponerats av hans jobb i Monaco, men hans tillkännagivande som tränare för klubben, som kom för 20 år sedan förra veckan, möttes av mycket skeptism. Wenger hade tränat Nagoya Grampus Eight i Japan innan han flyttade till London, dock kom han att bli en av de mest framgångsrika tränarna i klubbens historia, trots att han inte har lyckats med att vinna en Premier Leaguetrofé på 12 år. 66åringens kontrakt går ut efter säsongen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply