Arsenal vill värva Nolito

Det är ingen hemlighet att Barcelona är intresserade av Celta Vigos anfallsstjärna, men nu uppges man få konkurrens från Arsenal om Nolito. Enligt uppgifter ska engelsmännen lägga bud i januari.

I somras lämnade Pedro den spanska storklubben FC Barcelona för spel i engelska Chelsea, vilket gör att hans plats i truppen fortfarande är vakant för n ny ytteranfallare. Sandro fick chansen mot Bayer Leverkusen, men han missade flera chanser fick har lett till att fått kritik och låga betyg i de spanska tidningarna. Munir ska inte anses vara tillräckligt redo för att få bära det stora ansvaret att vara ersättare om någon i ”Trés Amigos” blir skadad, det vill säga någon av stjärnorna i trion NeymarLuis Suarez och Lionel Messi. Den sistnämnde är skadad för tillfället, och var därför juniorerna fick chansen i Champions League-matchen mot Leverkusen. I somras uppgavs man jaga Celta Vigos succéman Nolito, men någon värvning blev det inte. Man kopplas fortfarande ihop med honom inför januarifönstret. Han förlängde dock nyligen sitt kontrakt, men han har fortfarande en utköpsklausul.

Arsenal ger sig in i jakten

Barcelona uppges få konkurrens från en engelsk storklubb, då Fichajes kommer med uppgifter om Nolitos eventuella destination i januari. Det är Arsenal som uppges vilja värva ytteranfallaren, då Arsène Wenger börjar tröttna på sina högeryttrars låga målproduktion. Aaron Ramsey är den som har fått flest chanser där, och han har inte gjort ett enda mål än så länge i den rödvita tröjan denna säsong. Inte heller Alex Oxlade-Chamberlain har gjort något mål sedan Community Shield, säsongens allra första tävlingsmatch. Theo Walcott har mer eller mindre lämnat sin ytterroll helt och hållet och verkar ha sadlat om helt till en central striker som konkurrerar med Olivier Giroud.

Kan möta utköpsklausul

The Gunners uppges vara så pass sugna på att värva 28-årige Nolito att man kan aktivera utköpsklausulen det första man gör i januarifönstret. Denna klausul uppges ligga på 18 miljoner euro.

Under sina två första säsonger i Celta Vigo gjorde Nolito 27 mål 71 matcher, men nu har han gjort fem mål på lika många matcher, vilket har lett Celta Vigo till en sensationell fjärdeplats, vilket innebär Champions League-spel nästa säsong. Dessutom är man obesegrade med endast två kryss som poängtapp på sex spelade omgångar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply