Andra raka segern för Newcastle – vände mot Spurs

Matchen började med Tottenham som styrde och ställde. De hade i stort sett allt spel, med det var lite dålig kvalité på en del passningar, inlägg och skott vilket gjorde att de inte skapade så heta målchanser. När hemmalaget tillslut skapade en riktigt het målchans så blev det mål. Efter ett fint anfall så spelade Mason in bollen och Adebayor nickade in bollen i mål i matchminut 18 till 1-0.

Efter målet så fortsatte Spurs att skapa lägen och det var ofta väldigt kreativa anfall. Newcastle däremot, de skapade ingenting, de bara rensade under nästan hela den första halvleken.

När den första halvleken var slut så ledde hemmalaget med 1-0, men det kunde ha varit med betydligt mer. Noggrannheten var inte där hos Tottenham och det gjorde att det endast stod 1-0 när domaren blåste för pausvila.

Newcastle hade varit riktigt dåliga i den första halvleken och i paus gjorde Alan Pardew två byten när Cabella och Ameobi kom in. Det gav utdelning direkt. Direkt på avspark så la Newcastle en lång boll ut på kanten som Sammy Ameobi som spurtade ifrån Eric Dier och tryckte dit 1-1 endast åtta sekunder in i halvleken. Det var dessutom Sammy Ameobis första mål i Premier League.

Tottenham hade några tempofyllda anfall efter kvittering där bland annat Eriksen hade ett farligt avslut, men det täcktes undan till hörna. Trots att det var Spurs som tryckte på så var det Newcastle som lite senare tog ledningen. Remy Cabella fick bollen i en misstänkt offside-position och la ett inlägg mot Ayoze Perez som nickade in 2-1 för bortalaget. Efter målet var Spurs chockade men låg ändå på för ett ledningsmål.

Tottenham hade sedan en boll inne i mål, men det dömde domaren bort. Eriksen slog en hörna som Tim Krul styrde in i egen kasse, men linjedomaren vinkade för att bollen var utanför kortlinjen. Hemmalaget skapade en del halvchanser men när domaren blåste av matchen så hade Newcastle vunnit den med 2-1.

Spurs har det tungt i ligan nu och är verkligen i behov av en seger. Newcastle går det dock bättre för nu. Det här var lagets andra raka seger och nu är de faktiskt ovanför strecket.