Alexis Sanchez till Manchester City?

Alexis Sanchez till Manchester City?

Alexis Sanchez har under en längre tid ryktats med en flytt till Manchester City

Det var i dagens presskonferens inför Manchester Citys match mot Southampton på lördag som Pep Guardiola fick frågan om City är intresserade i att värva Arsenals Alexis Sanchez. Chilensk media har under veckan kommit ut med uppgifterna om att 28-åringen ska vara intresserad att lämna Arsenal för att återvända till sin förre tränare Guardiola som han jobbade med under tiden i Barcelona. Men en flytt är inget tränaren vill prata om nu.

”Just nu är det inte tid för att prata om övergångar. Det är inte heller tid för att prata om spelare som ska lämna. Vi har mycket att göra men just nu är det inte rätt tid att prata om detta.” säger Guardiola.

Alexis Sanchez som under dagen blev en av de nominerade till priset som årets spelare i Premier League, skulle kosta cirka 500 miljoner kronor, då hans kontrakt går ut nästa år. Förutom Manchester City, sägs även PSG, Juventus och Chelsea vara intresserade.

Guardiola fick även frågor om målvakten Joe Hart som är utlånad till Torino under säsongen. City sägs vara redo att sälja Hart och en mängd andra äldre spelare för att köpa in yngre till klubben. Men Torino sägs vara villiga att låna Hart för en till säsong, om han nu inte säljs.

”I slutet av säsongen kommer vi att prata med spelarna. Vi följer alla våra spelare som är ute på lån.” fortsätter Guardiola.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply