Polisen släpper anklagelserna mot Sam Allardyce

Polisen släpper anklagelserna mot Sam Allardyce

Sam Allardyce kommer inte bli dömd för åtalen

Sam Allardyce blev den kortvarigaste förbundskaptenen för England någonsin när han fick lämna efter 67 dagar på grund av en skandal. Polisen har nu släppt alla anklagelser mot Sam Allardyce.

Sam Allardyce fick som bekant sparken från uppdraget som engelsk förbundskapten bara 67 dagar efter att han tillträtt. Anledningen till förbundets beslut var den video som publicerades i tidningen Daily Telegraph som visade hur Allardyce, utan sin vetskap, tipsade reportrarna kring hur man skulle kunna kringgå transferreglerna till agenter. 

Det hela ledde till otrolig medial uppmärksamhet och slutade med att Allardyce och FA gick skilda vägar. Allardyce utreddes därefter av polisen för korruption som en del av den stora utredningen landet över. Nu har London-polisen avslöjat att man släpper alla anklagelser mot Allardyce och upphör utredningen mot tränaren.

Aktuell för Sunderland

Även om han inte hann sätta några avtryck som engelsk förbundskapten har Allardyce på senare veckor blivit aktuell som tränare för ett krisande Sunderland. Även om David Moyes vann senast mot Bournemouth så är hans framtid osäker. Allardyce är dock mest nöjd över polisens besked.
– Jag välkomnar dagens bekräftelse fån London-plisen som innebär att jag inte är föremål för någon utredning. Jag har hela tiden varit säker på att det här skulle bli fallet eftersom det inte fanns några bevis mot mig, säger han i ett uttalande enligt The Guardian.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply