Officiellt: Ranocchia till Hull City

Officiellt Ranocchia till Hull City

Italiensk landslagsman till Hull City

Den italienske mittbacken Andrea Ranocchia lämnar Inter för Hull City. Under tisdagen presenterade den engelska klubben sitt nyförvärv som ansluter på ett 6 månader långt låneavtal.

Andrea Ranocchia slog igenom under en lånesejour i Bari säsongen 09/10 där han, under tränaren Antonio Conte, bildade ett mycket framgångsrikt mittbackspar tillsammans med Leonardo Bonucci. Nästkommande säsong plockades han tillbaka till klubben som ägde honom, Genoa, men efter att ha fortsatt imponera handplockades han efter endast ett halvår i klubben till storklubben Inter.

 

Den unge mittbacken spåddes en lysande framtid och han hyllades stort av bland andra klubbikonen Javier Zanetti. Efter att Zanetti lagt skorna på hyllan efterträdde Ranocchia honom som lagkapten i den klassiska klubben. Men efter att formen på italienaren börjat dala under säsongen ersattes han som lagkapten utav unge argentinaren Mauro Icardi. Sedan dess har han haft svårt att ta en ordinarie tröja i ett Inter som statusmässigt inte längre befinner sig där man en gång gjorde. Ranocchia har fått utstå en hel del kritik i pressen bland annat för sitt dåliga beslutsfattande, sin oförmåga att spela sig ur pressade situationer, en dalande kurva i snabbhet, samt för att ha blivit mer och mer skadebenägen.

 

Under måndagen kom Sky Sports med uppgifter på att krisklubben Hull City var intresserade utav en låneaffär av försvararen, något som även Inter skall ha varit positivt inställda till. Spelaren skall därefter ha rest till England för att genomgå läkarundersökningen, och strax efter lunch på tisdagen presenterades den 28-årige försvararen på Hulls hemsida. Lånet sträcker sig till slutet av säsongen och han kommer att bära nummer 13.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply