Officiellt: Pontus Jansson lånas ut till Leeds

Torino lånar ut vår svenske mittback Pontus Jansson till Leeds

Pontus Jansson har inte riktigt haft den utvecklingen han ville haft i Serie A och Torino. För att få kontinuerlig speltid lånas han nu ut till England och den klassiska klubben Leeds United.

I somras sålde Torino sin lagkapten och stjärnspelare Kamil Glik till Monaco. Då öppnades en plats i mittförsvaret, en plats som Pontus Jansson varit och nosat på hela året utan riktigt ha blivit ordinarie. Jansson har också erkänt att han har känt stort förtroende från klubben och att han lovades en ärlig chans nästa säsong.

Men den senaste veckan kom ett flyttrykte fram. Både engelsk och italiensk media skrev om Leeds intresse i svensken. Det ryktet intensifierades rätt ordentligt de senaste dagarna och redan nu är det klart. Pontus Jansson lånas ut från Torino till Leeds säsongen 2016/2017.

Andra svensken i klubben

Leeds är en klubb som ligger på dekis efter väldiga ägarproblem de senaste tio åren. Just nu ägs klubben av italienaren Massimo Cellino och han har ett lite extra öga på den italienska marknaden. Det är också han som pushat på lånet av Jansson.

Den 25-åriga mittbacken är inte den första svensken i Leeds trupp. Tidigare i somras köptes Marcus Antonsson från Kalmar i Leeds satsning mot Premier Leauge.

Lånet gäller säsongen ut och Jansson förenas med assisterande tränaren Pep Clotet Ruiz som han var framgångsrik med i Malmö FF.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply