John Guidetti på väg till Turkiet?

bet365

Trabzonspor uppges jaga svenske anfallaren

John Guidetti står för närvarande klubblös efter att avtalet med Manchester City löpt ut. Nu kan hans nästa destination bli turkiska Süper Lig.

John Guidetti spåddes en lysande framtid när han som tonåring flyttade till England för spel i Manchester City. Men flera lånesejourer och en magsjukdom har gjort att svenskens stora genomslag fått vänta. Det senaste året har anfallaren spenderat i Celtic, där han stod för en fullt godkänd säsong, men en fortsättning i Skottland blir det inte. 23-åringen menar att man inte är mycket av värde som spelare i den skotska ligan.

– Jag förstod inte varför jag aldrig togs ut i landslaget när jag gjorde mål här. Men sen insåg jag, att målen man gör i Celtic inte räknas på samma sätt som när man gör mål i de större ligorna, sa anfallaren till Expressen.

Nu står Guidetti utan kontrakt. Under sin vistelse i Glasgow var han lagkamrat med svenske Mikael Lustig, nu kan han haka på nästa landsman i ledet.

”Kan bidra till ligavinst”

Det är Erkan Zengins Trabzonspor som uppges jaga spelarens tjänster. Enligt Medyatrabzon ska man vara ute efter en renodlad anfallare, som kan bidra till ligavinst nästa säsong – och enligt klubbens president Ibrahim Haciosmanoglu kan Guidetti vara rätt man för jobbet.

– Guidetti är en väldigt ung spelare som ständigt håller en jämn nivå. Nästa säsong siktar vi mot att vinna ligan, då behövs en målgörare, sa han till turkiska Europsport.

Under den gångna säsongen stod John Guidetti för 15 fullträffar i Celtic.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply