Efter tragedin – inga spelare lämnar franska landslagstruppen

Fransmännen stannar i landslagstruppen efter terrorattacken i Paris

Under fredagsnatten skakades världen och framförallt Frankrike av de hemska terrordåden i huvudstaden Paris, där 129 människor dog efter en attack som terrororganisationen IS tar på sig. Förutom beskjutningarna på teatern Bataclan och ett stort antal restauranger och caféer var det två självmordsbombare som sprängde utanför Stade-de-France, där det franska landslaget spelade mot det tyska i en vänskapsmatch. Flera civila människor dog även i dessa explosioner. Då avbröts matchen av förståeliga själ, men avsikten är att man ska spela mot England på i London på tisdag trots de omskakande tragedierna.

Samtliga spelare åker med – även Lassana Diarra och Antoine Griezmann

Press Association Sport uppger att inga spelare har valt att hoppa av truppen och åka hem till sina nära och kära, utan alla ska vara med i truppen mot England. Bland dessa finns mittfältaren Lassana Diarra, som har bekräftat den sorgliga nyheten att hans kusin avled under terrorattackerna. Även Antoine Griezmann finns kvar i truppen, vilket var en osäkerhet då hans syster var en av dem som lyckades fly från Bataclan. Franske förbundskaptenen Didier Deschamps ska ha erbjudit samtliga spelare chansen att dra sig ur truppen.

Wembley hyllar alla offer

Alla offer kommer att hyllas under matchen på flera olika sätt. Wembleys båge över arenan kommer att lysas upp i den franska flaggans färger samtidigt som man bland annat kommer att visa texten till den franska nationalsången La Marseillaise på storbildsskärmarna så att alla engelsmän som vill vara med och visa sitt stöd genom att sjunga med kan göra det.

FA har också bekräftat att det kommer att vara extra noggranna säkerhetskontroller inför matchen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply