Så här slutar Premier Leagues första omgång!

Den svenska sommaren har nått sitt slut och en ny fotbollssäsong har redan tagit sin början. I Holland och Frankrike har de redan smygstartat, men det känns ändå som att något saknas. La Liga i all ära, men Premier League fyller ändå tomrummet jag saknade under den första fotbollshelgen. Festen på de Brittiska öarna ska snart ta sin början och jag laddar upp med att gå igenom den första omgången.

Jag har tyvärr inte hunnit skriva om alla lagen i Premier League och med bara några dagar kvar till ligastarten väljer jag istället att gå igenom den första omgången. Hur kommer matcherna att se ut och vilket lag vinner? Finns det några spelare som kan bli avgörande?

Lördag

Arsenal – Sunderland

Matchen mellan Arsenal och Sunderland kan bli hur bra som helst. Arsenal har värvat bra inför ligastarten och speciellt i offensiven med Cazorla, Giroud och Podolski. Kan Cazorla fylla tomrummet på det offensiva mittfältet? Om han skulle lyckas med det kommer The Black Cats få problem.  

Sunderland har varit relativt anonyma på transfermarknaden och kanske har O’Neill börjat få ihop laget. Jag tror hur som helst inte att Sunderland kan sätta käppar i hjulet för ett taggat Arsenal. Gunners vinner styrkta av sina värvningar och den entusiastiska hemmapubliken.

Fulham – Norwich

Fulham – Norwich känns på förhand som en match mellan två mittenlag. Fulham har likt Norwich fått behålla sin nyckelspelare i Clint Dempsey och Grant Holt. Två spelare som kan bli avgörande under säsongen.

Jag tror dock att Fulham är något starkare. De har ett starkare kollektiv med fler etablerade spelare. Norwich vet sedan tidigare vad begreppet ”skrälla” innebär, vilket de inte kommer lyckas med på lördag. Fulham tar en knapp vinst i premiären!

QPR – Swansea

Mark Hughes kommer till Loftus Road med ett starkt och revanschsuget lag. De var både nykomlingar under den förra säsongen, där Swansea var det bättre laget. I år kan det bli ombytta roller. Swansea har fått in Laudrup och några av hans spanska favoriter, medan QPR istället har förstärkt med rutin från Premier League.

Det är på många sätt svårt att säga hur ex nykomlingsmatchen kommer sluta, då det är ovisst hur bra Swansea är i år. De har på pappret ett starkare lag än förra året, men frågan är hur mycket Rodgers betydde för klubben. QPR:s värvningar lär ge London-laget stabilitet och styrka, men räcker det hela vägen mot Swansea. Jag tror på oavgjort!

Reading – Stoke

Reading är en av tre nykomlingar och kanske det mest intressanta laget. Stoke är i sin tur det mest klassiska med sin åldrande spelstil och deras ständiga försök att slå den långa bollen mot Crouch. Reading kommer självklart att vara spelsugna, men frågan är om det räcker?

Jag tror tyvärr inte det. Stoke är något starkare i försvaret och kan lätt plocka bort Pogrebnyak. Stoke vinner en jämn match och går upp på tre poäng.  

West Bromwich – Liverpool

Rodgers första Premier League-match med Liverpool sker på bortaplan mot Odemwingies West Bromwich. Rodgers har kommit till Liverpool med en ny spelidé och ett nytt sätt att tänka på. Räcker det hela vägen mot mittenlaget West Bromwich? 

Jag tror att Clarkes West Bromwich kommer få svårt mot Liverpool. Liverpool spelade bra i Europa League-kvalet och med Borini centralt kan man hota i djupet. Liverpools kvicka offensiv kommer att slita sönder WBA:s försvar, vilket resulterar i en enkel vinst.

West Ham – Aston Villa

Hammers är åter igen uppe i Premier League och i första omgången ställs de mot fjolårssvaga Aston Villa. West Ham har likt Aston Villa byggt vidare på truppen från den förra säsongen, då de fick behålla ett antal Premier League-spelare under deras säsong i andradivisionen.

Jag tror att matchen kommer bli jämn, men med få chanser. Matchen slutar till sist mållös och oavgjord – 0-0.

Newcastle – Tottenham

Lördagens sena match mellan Newcastle och Tottenham är också den första omgångens bästa. Klubbarna slogs enda in i slutet om den sista Champions League-platsen, där Tottenham till slut fick ses som segrare. Retfullt nog fick man till slut nöja sig med en Europa League-plats, då Chelsea vann Champions League och där med fick direktplatsen.

 Det bästa är kanske att åter igen få se Newcastles anfall med Papiss Cissé och Demba Ba. Kommer det senegalesiska anfallsparet upprepa fjolårets succé, om inte kommer det bli tufft att kriga i toppen. Tottenham har fått in Gylfi Sigurdsson och André Villas-Boas. Kommer Villas-Boas spelidé fungera i Tottenham och hur får han ihop Sigurdsson med van der Vaart? Svaren får jag på lördag. Jag tror i vilket fall att Newcastle drar det längsta strået och vinner en jämn match på St James’ Park.

Söndag

Wigan – Chelsea

Chelsea har trots sina klassvärvningar haft en mindre bra försäsong och hackat rejält mot mindre lag som Brighton. Londonklubben har mycket att bevisa för hemmasupportrarna, då de värvat för stora pengar och framförallt fått in det belgiska underbarnet Eden Hazard.

Jag tror inte att Chelsea kommer spela mycket bättre än vad man gjort i träningsmatcherna. Det räcker dock till en vinst mot ett svagt Wigan. Moses kan inte leda hela laget ensam, vilket talar för Chelsea.

Manchester City – Southampton

De engelska liga- och Community Shield-mästarna går in i den första omgången mot Southampton. En match som bara kan sluta åt ett håll. City har haft en bra försäsong, vilket kröntes med segern mot Chelsea.

Tevez har kommit in i laget på ett bra sätt och har bildat ett fint samarbete med sin argentinska landsman och speldirigenten Silva. Tevez återkomst och nytändning kan vara nyckeln i premiären mot Southampton, då det alltid är svårt att spela en premiärmatch. City övertygar och vinner!

Måndag

Everton – Manchester United

Måndagsmatchen mellan Everton och Manchester United är omgångens sista, men för en del också den bästa. Jag har alltid sett Everton – Manchester United som en match mellan lillebror och storebror. De spelare som är för bra för Everton flyttar till Manchester och tvärtom i United.

Manchester United övertygade mot Hannover och visade upp en fin offensiv med Kagawa och Rooney i spetsen. Jag tror att Kagawa – Ronney kan bli en gyllene kombination, vilken vi kan få bevittna under måndagen. Lillebror får än en gång stå tillbaka mot mäktiga Manchester United. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365