Officiellt: Nigerianen förlänger med Stoke

Peter Odemwingie blir Stoke trogen

Efter att ha missat stora delar av den förra säsongen vill nu Peter Odemwingie återgälda klubbens stora förtroende och anfallaren har valt att skriva på ett nytt kontrakt med ”Potters” som sträcker sig över nästa säsong med option på ytterligare ett år.

Peter Odemwingie är ett välkänt namn på de brittiska öarna. Han värvades under 2010 av West Bromwich, där 33-åringen spelade i tre säsonger innan han uppmärksammades något enormt i de engelska medierna då han tog saken i egna händer och besökte QPR:s träningsanläggning under sista dagen av transferfönstret för att försöka få till en övergång.

Hans kupp blev en ordentlig snackis i England och Odemwingie fick då ta emot en hel del hån av profiler runt om i fotbollsvärlden. Nigerianen fick till slut som han ville och flyttlasset gick istället till Cardiff, som då var nykomlingar i Premier League. Men efter endast en halv säsong i Wales huvudstad skrev han på för Stoke, där han nu kommer att spela i minst en säsong till.

Förlängt till sommaren 2016

Odemwingies kontrakt med Stoke löpte ut för ett par dagar sen, men klubben väljer nu att förlänga med forwarden.

Stoke meddelar idag på sin officiella hemsida att man förlängt med Odemwingie över hela den kommande säsongen, med option på ytterligare ett år. Odemwingie missade stora delar av förra säsongen tack vare en knäskada och han är nu glad över allt stöd han fått av klubben under rehabiliteringen.
– Jag är lycklig över att klubben visat ett otroligt stöd till mig under de svåra tiderna, säger han till Stokes hemsida.

– Jag är glad att Stoke litar på min förmåga att försöka hjälpa laget till stora saker, så jag är exalterad över att fortsätta att få vara en del av laget.

– Kontraktet är en slags belöning efter att jag pressat mig så hårt under min skadeperiod. Det medicinska teamet ska också ha beröm för hur dom tagit hand om mig.

Odemwingie, som har 62 A-landskamper för Nigeria på sin meritlista, ser fram emot säsongen 2015/2016.
– Jag vill verkligen återgälda klubben för att dom trott på mig. Jag vill göra en bra säsong i år och jag vet att Mark Hughes (Stokes tränare) har stora ambitioner för laget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply