Arsenal dubbelt prisade

Mars månad har varit en riktigt bra månad som Arsenalsupporter där laget tagit fyra raka vinster i ligan och klivit förbi Manchester United i ligatabellen. I skrivande stund huserar man som tredje bästa lag i Premier League och i samband med månadsskiftet har två Arsenalprofiler också prisats.

Obesegrade i ligan

Först och främst har Arsenalbossen Arsene Wenger blivit tilldelad priset som månadens bästa manager. Efter nederlaget mot Monaco i Champions League har man istället imponerat i Premier League genom att ta fyra raka segrar. Everton, QPR, West Ham och Newcastle har alla fallit offer för Arsenals fina ligaform.

Wenger själv väljer att inte fira alldeles för mycket efter utmärkelsen.
– Man måste fokusera på nästa match och detta påminner en om att man presterat bra förra månaden, men fokus ligger alltid på nästa match, sa Wenger i en intervju med Skysports.

– Att vinna priset ger en blandad känsla av kvalitet och besvikelse då vi blivit utslagna ur Champions League, men överlag går vi starkt i Premier League och FA-cupen, fortsatte Wenger.

Oliver Giroud och Arsene Wenger prisade.

Oliver Giroud och Arsene Wenger prisade.

Giroud avfärdade Tottenham-rekord

Oliver Giroud blir en allt starkare nyckel till Arsenals framgångar och mäktade med sex fullträffar under mars månad. I och med sina fina prestationer förhindrar han att Harry Kane blir månadens spelare för tredje månaden i rad, vilket hade varit ett nytt rekord i Premier League.
– Jag är i fin form och det är trevligt att vinna priset som kommer att passa bra in i mitt vardagsrum, sa Giroud.

Giroud var mycket besviken efter uttåget i Champions League och är nöjd över att kunna prestera trots nederlaget.
– Efter Champions League var jag riktigt glad över att att få göra mål och att kunna vända det negativa och återvända ännu starkare. Jag behövde några mål efter Monacomatchen för att behålla självförtroendet och hjälpa mitt lag mot att nå målet att ta en Champions League-plats.

“En stark symbol”

Wenger passar på att hylla Giroud efter sina prestationer under mars månad.
– Giroud är en stark symbol eftersom han fick väldigt mycket kritik efter matchen mot Monaco och han svarade då genom flera starka prestationer, vilket visar prov på kvalitet och hans mentala styrka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply