Bekräftat: Gustav Engvall stannar i Bristol

Bekräftat: Gustav Engvall stannar i Bristol

Var nära utlåning till Djurgården

Bristols Gustav Engvall, som i somras gjorde flytten från IFK Göteborg till engelska Bristol City, har inte fått speciellt mycket speltid och en utlåning till Djurgården har varit nära förestående som en lösning och en chans för Engvall att få visa upp sig inför U21-EM i sommar, men utlåningen är nu avblåst.

I somras lämnade 20-åriga Gustav Engvall IFK Göteborg för att pröva lyckan i Bristol City som spelar i Championship i England, men det har dessvärre inte gått så bra för den svenske anfallaren. Engvall har inte lyckats imponera och det har inte blivit alls många matchminuter, om ens en bänkplats, för anfallaren, som har velat återvända till Sverige och Djurgården för ett lån och en chans att få speltid i benen innan U21-EM i sommar. Men utlåningen till Djurgården, som redan blivit avblåst en gång, har nu blåsts av ännu en gång då Bristol har skador på andra anfallare, vilket gör att de inte vill riskera att låna ut Engvall.

Det är inget vidare positivt besked för Engvall, som fick höra att han skall återvända till Bristol efter U21-samlingen.

– Jag mår inte speciellt bra, sade Engvall till Sportbladet.

U21-landslagets Håkan Ericsson är inte heller vidare glad över beslutet och menar på att det är slarvigt skött av den engelska klubben.

– Det kommer till hur man ibland behandlar människor. Att man gör så en gång kan väl hända, men att man gör så två gånger inom en månad… hur kan man som klubb tro att man får tillbaka en spelare i balans som är beredd att ge allt för klubben? För mig är det väldigt svårt att förstå, sade Ericsson till Sportbladet.

– Det blir mer en handelsvara man pratar om än en mänsklig varelse. De vet hur mycket Gustav bitit ihop för att ta en plats där och de vet betydelsen av speltid för honom inför U21-EM i sommar. När samma spelare var skadad var Gustav inte ens på bänken i cupen. Det visar att tränaren inte kommer at använda honom särskilt mycket. Jag blir illa berörd, så är det.

– Gustav har gjort mycket för oss och jag tror mycket på honom. Gör han ett bra läger nu så kommer han definitivt att vara med i diskussionerna. Men blir det så illa att han i princip inte spelar några matcher alls under våren så får man fundera en och annan gång till. Hade det bara handlat om från mars till juni skulle jag kunna tänka mig det. Men det har varit så här ett antal månader nu. Men i dag är han en EM-spelare för mig, avslutade Ericsson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply