England tog revansch på Stade de Suisse

Kvartsfinalreprisen från sommarens mästerskap blev en högintressant match. Aktiviteten var hög från båda lagen, vilket gjorde att lägen skapades från alla håll. Spelarna verkade inte vara speciellt berörda av matchens betydelse och gick in som om de vore en mästerskapsmatch. 

Den första halvleken började jämn, men det var Italien som tog kommandot i den 15:e minuten då De Rossi kunde nicka in 0-1. Chanserna vaskades på nytt fram, men inte längre lika farliga. Det var istället först i den 27:e minuten som Jagielka var längst på Lampards hörna. 1-1 stod sig halvleken ut och giganterna skulle nu gå in i den andra halvleken med ett oavgjort resultat.

I den andra halvleken gjorde förbundskaptenerna ett antal byten, vilket var en av anledningarna till matchens höga tempo. Nya, pigga spelare kom in och ville visa upp sina kvalitéer. Matchen fick på nytt fart och lägena blev fortsatt farligare. Med tio minuter kvar av matchen klev den djupledslöpande inhopparen Jermain Defoe in och satte punkten över i:et. Efter en snygg dragning i sidled avlossade han matchens vackraste skott och kunde glatt se på när Sirigu petade upp den i krysset. England hade fått sin revansch och kan nu se framåt mot VM-kvalet. 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply