England besegrar Wales med 3-0 i VM 2022

England besegrar Wales med 3-0 i VM 2022

England besegrar Wales gick vidare till VM:s utslagnings omgång som vinnare i grupp B efter att Marcus Rashford gjort två mål och Phil Foden ett mot Kroatien. England möter Senegal på söndag den 4 december. Wales skadade Gareth Bale och Joe Allen samtidigt som de slutade sist i sin grupp.

Marcus Rashford och Phil Foden tog sina roller som start spelare på allvar för att hjälpa England att eliminera Wales från VM. Med en 3-0-seger säkrade de inte bara förstaplatsen i grupp B utan även ett åttondelsfinal möte med Senegal.  

Efter den svaga prestationen mot USA har Englands manager Gareth Southgate fått frågor om varför den unge anfallaren Phil Foden inte har fått mer speltid i turneringen

Foden svarade sina kritiker med en stark insats i den andra halvleken av dagens match och visade vad han kan tillföra i detta skede av tävlingen. Se och spela på fotboll live =>

Rashford satte en utmärkt frispark för att göra det första målet, och strax därefter satte Sterling in ett inlägg vid den bakre stolpen och säkrade Englands bekväma seger mot sina brittiska motsvarigheter i VM-slutspelet.

Rashford gjorde ett tidigt mål i Englands match mot Iran och förbättrade sedan den prestationen med ett utmärkt andra mål. Rashford plockades upp av Kalvin Phillips, sprang mellan benen på sin markör och sköt Danny Ward genom benen. Rashford såg ut att göra ett hattrick kort därefter, och är nu garanterad att starta när England möter Senegal på söndag kväll.

För att kunna behålla sin första VM-resa sedan 1958 behövde Wales en seger och lite stöd i den andra gruppspelsmatchen. Även om de gjorde bra ifrån sig för att begränsa sina motståndare under den första halvleken visade de aldrig några verkliga tecken på att de skulle kunna göra en omvälvning. Faktum är att deras allra första skott inte kom förrän på stopptid i den första halvleken – och det var bara ett avvärjt långskott från Kieffer Moore som fick Englands målvakt, Jordan Pickford, att arbeta överhuvudtaget. Se och spela på fotboll live =>

Englands besegrar Wales i Qatar VM 2022

Rashford, som spelade i stället för Raheem Sterling, hade chansen att ge England ledningen tidigt. Harry Kane gav en bra passning till Rashford, men Ward läste spelet väl och kastade bort det försökta chippet.

Foden sköt sedan ett skott som gick utanför, när Englands anfall började bli farligare. Wales satte dock stopp för den farten och nästan 20 minuter senare hade Harry Maguire chansen att göra mål, men hans skott gick utanför, vilket resulterade i ett inkast. Detta sammanfattade Englands frustrationer under hela matchen.

England började öka tempot efter att Neco Williams tvingades utgå med en skada efter 35 minuter av matchen. Deras bästa drag kom när Jude Bellingham svängde Jordan Hendersons passning till Walker, som sedan passade tillbaka till Foden så att han kunde skjuta över målet.

Englands besegrar Wales Highlights

Phil Foden ingår i den Englands VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska stora. Vem vinner VM 2022? England har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply