En arg Marocko-spelare konfronterar FIFA:s president efter matchen om bronsmedaljen!

En arg Marocko-spelare konfronterar FIFA:s president efter matchen om bronsmedaljen!

Det fanns en stor ilska bland det marockanska laget och fansen efter förlusten i bronsmatchen. FIFA:s ordförande Gianni Infantino och domaren Abdulrahman Al-Jassim konfronterades av Achraf Hakimi, som skällde ut dem båda för beslutsfattandet under matchen. Domaren kritiserades även i SVT:s studio före matchen av domar experten Jonas Eriksson. Se och spela på fotboll live =>

VM-bronsmatchen var en jämn match och huvuddomaren Abdulrahman Al-Jassim var tvungen att fatta några svåra beslut.

Kroatien vann matchen, men Marockos Achraf Hakimi var inte glad över det ”han fick hållas tillbaka av sina lagkamrater när han närmade sig domaren”. Tränaren Walid Regragui delade också några ord med domaren efter matchen.

Kontroversiella domarbeslut retar upp marockanskt lag och fans

Achraf Hakimi var fortfarande synligt upprörd när han stötte på Fifa-ordföranden Gianni Infantino i spelargången. Enligt SVT:s reporter Johan Kücükaslan skrek Hakimi åt Infantino och uttryckte sin frustration över domarens insats i matchen.

jennifer Kücükaslan blev ögonvittne till konfrontationen. Han går fram till Infantino och börjar skrika och anklagar honom för att vara partisk mot Marocko. Publiken börjar bua ut Infantino när hans namn tillkännages för bronsmedalj ceremonin.

Före bronsmatchen i VM mellan Kroatien och Marocko pratade man om Abdulrahman Al-Jassim. Zlatko Dalic, Kroatiens tränare, talade bland annat om att den 35-årige domaren var från Qatar. ”För att vara ärlig har Fifa tagit en stor risk”, sade Dalic dagen före matchen.

Efteråt granskade Jonas Eriksson i SVT:s studio Fifas utnämning av domaren. -”De utser en domare som har dömt en match i VM (mellan USA och Wales). Det är ett tydligt tecken på att man inte har litat på honom innan under turneringen”, säger Eriksson.

Regragui konfronterade också domaren efter förlorad match

Den före detta VM-domaren sa:

”Han får matchen och det beror mycket på vilket pass han har. Han är till exempel från Qatar och det var en gåva från Fifa tillbaka till Qatar att de utsåg en domare som inte har de referenser eller färdigheter som krävs, enligt min åsikt i alla fall. Det här är inte en lätt match att döma på grund av dess statur”.

Jonas Eriksson menar att det är en vanlig politisk gest från Fifa att släppa domare från hemlandet. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

”Det finns betydligt bättre domare från Asien som borde ha fått den här matchen, men det är politik och tyvärr en del av sporten som vi känner till, säger han. Inte minst under det här mästerskapet”

Imorgon är det Frankrike mot Argentina som kommer kämpa för guld & silver medaljer

Argentina ställs mot Frankrike i VM-final på söndag den 18 december. VM-finalen sänds på kanal TV4 och kan streamas live på cmore.se. TV-sändningen börjar 14:30 på TV4 och matchen börjar inte förrän kl. 16:00 svensk tid. Här lagens potentiella startelvor, odds och speltips inför VM-finalen. Se och spela på fotboll live =>

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365