Emmanuel Eboué avstängd i ett år – får sparken av Sunderland

Offciellt: Sunderland värvar Emmanuel Eboué

Sunderland sparkar Emmanuel Eboué efter dennes betalningsproblem

Emmanuel Eboué skrev på för Sunderland den 9:e mars efter fem års spel i Galatasaray. Nu har Emmanuel Eboué både blivit avstängd från all fotboll i ett år samtidigt som Sunderland har rivit ivorianens kontrakt med omedelbar verkan.

Som spelare slog Emmanuel Eboué igenom i Arsenal i mitten av 2000-talet och blev snabbt omtyckt av supportrarna för sin offensiva skicklighet. Högerbacken var inte bara en viktig spelare på planen, han var även en av de mest omtyckta spelarna utanför planen eftersom han alltid var på gott humör, ständigt log och hade alltid något bus för sig.

Han lämnade Arsenal 2011 och tillbringade därefter fem år i turkiska Galatasaray. Han gick dock klubblös mellan sommaren 2015 och mars 2016 innan han hittade en ny klubb i Sunderland. Blott tre veckor efter påskriften för The Black Cats har han nu både fått sparken och blivit avstängd från all fotbollsrelaterad verksamhet i 12 månader.

Strul med gammal agent

FIFA bekräftar på sin officiella hemsida att Eboué har stängts av från all fotbollsrelaterad verksamhet från och med nu och 12 månader framåt. Anledningen är att 32-åringen inte har betalt en skuld till hans före detta agent. Denna tvist med agenten Sebastien Boisseau har pågått i drygt två år, men har först nu fått en dom.

Eboué har dock två veckor på sig att betala skulden på cirka 250 000 kronor till Boisseau och om han gör det kan han få sin avstängning hävd. Sunderland har dock ändå valt att riva Eboués kontrakt med klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply