Elfsborg utslagna efter sent slumpmål

Elfsborg ledde inför sista EL-kvalrundan mot Rio Ave med 2-1 efter en bra hemmamatch. Men nu var det dags för en tuff bortamatch, där portugiserna hade vetskapen om att 1-0 räckte för dem att gå vidare.

Och nog trodde de flesta att Elfsborg-keepern Kevin Stuhr-Ellegaards nolla ganska kvickt skulle spricka då kvällens hemmalag tryckte på direkt från start. Genast tog de kommandot och dominerade hela första halvleken. Men bollen gick inte in, trots en handfull heta chanser. Mannen i målet var på tårna den här sena sensommarkvällen.

I den andra halvleken jobbade sig Elfsborg in i matchen. Man kunde börja flytta upp folk, till skillnad från första halvlek då man spelade med ett oerhört lågt försvar.

Elfsborgs hetaste målchans var signerad Mikkel Beckmann. Den danske frisparksspecialisten slog till igen, men denna gången i stolpen från nära håll på just frispark.

På stopptid fick Rio Ave in ett riktigt slumpmål. En skarv letade sig fram till en hemmaspelare som fick till en halvträff, som senare letade sig in.