Elfsborg kontrollerade händelserna och tog tre poäng mot Örebro

AIK besegrade tidigare under dagen GIF Sundsvall på bortaplan med 2-3 och satte därmed press på Elfsborg inför matchen mot Örebro där Boråslaget var piskade att vinna och haka på AIK när det gäller att ta tre poäng i den 25:e omgången. Det var också hemmalaget Elfsborg som tog komandot som de flesta på Borås Arena förväntade sig. Elfsborg skapade chanser direkt men inga som satte Örebromålvakten Tomer Chencinski på några större prov. Örebro hängde inte med till en början och det syntes då man kom in med flera sena tacklingar framförallt när Tobias Grahn och Karl Holmberg tilldelades gula kort under den första halvleken.

Stundtals stack bottenlaget upp i korta anfall där man ändå lyckades komma till två avslut under den första halvleken vilket kunde ha räckt för att ta ledningen på Borås Arena, men ställningen var 0-0 i paus och helt klart behövde Elfsborg bli mer effektiva i avslutningslägena.

Elfsborg fortsatte att föra spelet i den andra halvleken och Örebro fick mest inrikta sig på försvarsspel men var precis som i första halvlek väldigt farliga i sina omställningar då Elfsborg stundtals slarvade bort enkla passningar. Men under den första kvarten i andra halvlek hade Elfsborg flera väldigt bra chanser och de var väldigt slarviga i de avgörande situationerna framför mål med avslutet och sista passningen.

Till slut fick Elfsborg utdelning efter tre och en halv mållösa halvlekar på Borås Arena, efter 69 minuter spelade Oscar Hiljemark fram till Stefan Ishizaki som läckert lobbade in ledningsmålet för Elfsborg och därmed var Elfsborg uppe i tillfällig serieledning igen då Häcken inte spelat ännu den här omgången. Hemmalaget var inte nöjda med en 1-0 ledning och man fick såklart massor av energi tack vare sitt ledningsmål som inbringade självförtroende för Elfsborg som spelat ut mot ett uddlöst Örebro som hade väldigt att skapa farliga målchanser.

Örebro lyckades inte heller komma fram till någon farlighet under slutet och 1-0 ledningen var aldrig hotad under de sista 20 minuterna av matchen. Detta betyder att Elfsborg går upp i tillfällig serieledning och sätter press på Häcken och Malmö imorgon tillsammans med AIK som också vann innan idag.