Elfsborg ett steg närmre guldet

Cirka 2500 förväntningsfulla MFF:are hade gjort resan upp till Borås för att bevittna en seriefinal. Elfsborg kom från ett blytungt uttåg ur Europa League medans Malmö kom från en 0-0 match mot Häcken.

Matchen började som ett toppmöte brukar, snabbt spel men utan några direkta målchanser. Elfsborg fick dock den första chansen genom ett fint inlägg ifrån Hiljemark som Elm satte pannan till men Dahlin kunde göra en fin räddning.

Det skulle dröja långt innan nästa chans. Det var Elfsborg som slog ett inlägg där det blev rabalder i straffområdet innan Johan Larsson kunde mycket turligt skjuta in 1-0 via Daniel Andersson.

Nu blev det fart på MFF som spelade betydligt bättre. Inga fler chanser kom dock till innan halvtid. 1-0 vilket inte speglade matchbilden. Elfsborg var snäppet bättre, men ett mål förtjänade de icke.

MFF inledde andra halvlek bättre med ett fint bolltempo och offensivt spel. Utdelningen kom i den 57:de minuten efter att Thern spelat in en boll till Daniel Larsson som slog ett inlägg till Ranegie som kom helt ren på bortre stolpen och satte pannan till. 1-1. Hopp igen för ”di blåe.”

Elfsborg snodde åt sig ledningen igen i minut 70 då Elm fick bollen i straffområdet efter en fin klack av Hult. Han tog sig stark in i banan och sköt långsamt in 2-1 i bortre stolpen. 5 minuter senare kom även 3-1. Hult fick en boll efter slött hemjobb av Jansson och slarvigt försvarsspel av Sudic.

Malmös desperation blev större och man satte in två nya anfallare och satsade framåt för hela slanten. Det tog Elfsborg nytta av. Hult fick en tveksam frispark 25 meter ifrån mål som Svensson prickade i stolpen innan Mobaeck satte in returen. Nattsvart för MFF. Ett steg närmre guldet för Elfsborg. Är det avgjort nu?

Matchens svineri går till Hult då han efter 3-1 målet stampade på Dahlin medans han låg ner flertalet gången. Svinigt Hult, svinigt.