Elfenbenskusten vände och vann

Om matchen mellan Italien-England präglades av ett organiserat spel, så var nattens sista match mellan Elfenbenskusten och Japan rena motsatsen i den första halvleken – i alla fall om man ser till de förstnämnda. De ville framåt och attackera omgående, men det kändes osäkert i såväl rörelsemönstret som passningsspelet. Japan visade däremot upp ett fint passningsspel och hela laget kändes synkade med varandra.

Detta skulle även betala av sig i den femtonde minuten när Inter-backen, Yuto Nagatomo, fyllde på upp i banan och spelade in bollen till Milan-lånet Keisuke Honda, som tog emot bollen och därefter tömde bössan, rejält. Bollen letade sig upp i närmsta nättak och Elfenbenskustens målvakt Barry var helt chanslös i målet.

Elfenbenskusten verkade uppriktigt stressade av antagonisternas inledning på matchen och man hade nu en hel del problem. Japanerna tilläts dominera tillställningen med sitt snabba passningsspel och ett 2-0-mål låg i luften. Men desto längre halvleken gick, så arbetade sig afrikanerna in i matchen och skulle det inte vara för ständiga slarv i avslutningslägena så hade en kvittering inte varit helt avlägset. 

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade. Ivorianerna höjde nämligen tempot och spelade ett snabbt anfallsspel, även om det saknades skärpa. Men när landslagsikonen Didier Drogba byttes in i sextioandra spelminuten så förändrades allt. Laget fick mer tyngd framåt med två anfallare och bara två mintuer senare gav förändringen resultat. För efter att högerbacken Serge Aurier flyttat upp i banan och slagit ett hårt och väl avvägt inlägg, så kunde nickspecialisten Wilfried Bony skarva in bollen i målet och kvitteringen var ett faktuk. 

Men det var inte över där. För nittionio sekunder senare så hade Gervinho fullbordat vändningen, när även han skarvat in en boll i målet och återigen var det Serge Aurier som stod för inlägget. 

Elfenbenskusten fortsatte därefter att trycka på, men hade problem med att punktera matchen och därmed kunde istället japanerna hoppas på en kvittering i slutskedet av matchen. Men ivorianerna lyckades hålla undan och därmed hade man bärgat hem segern, som skulle betyda delad gruppledning tillsammans med Colombia.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply