El Kabir: ”Jag valde Häcken framför Malmö FF”

Moestafa El Kabir förklarar hur han nobbade en flyt till Malmö FF

Efter succén i Mjällby och en lånesejour till Cagliari fick Moestafa El Kabir chansen att skriva på för Malmö FF. Den chansen nobbade han då han valde BK Häcken framför MFF.

År 2010-2012 var Moestafa El Kabir en extremt spännande anfallare i Sverige. Holländaren hade plockats upp av Mjällby efter att han inte riktigt hade lyckats slå igenom i NEC Nijmegen. Den Ajax-, Feyenoord- och Utrechtfostrade anfallaren fick chansen att spela kontinuerlig fotboll och visa talangen som han hade djupt inom sig.

På ett och ett halvt år i Allsvenskan smällde El Kabir in 16 mål för Mjällby och gjorde även fyra mål mot Malmö FF i en cupmatch. Den då 23-åriga anfallaren, som ofta hamnade i trubbel på grund av sitt temperament, fick ögon på sig från de större ligorna i Europa och valet föll på en lånesejour i Cagliari. Den blev inte särskilt lyckad och El Kabir var tvungen att hitta en ny klubb. Nu förklarar han hur han nobbade Malmö FF och valde BK Häcken.
– Det var Malmö och Häcken som var mest intresserade i Sverige då, tror jag. Häcken hade precis haft sitt succéår när de kom tvåa i allsvenskan och de visade mer att de ville ha mig än vad Malmö visade, säger El Kabir i Olof Lundhs podcast på Fotbollskanalen.

– Häcken spelade väldigt bra fotboll. De hade spelare som Martin Ericsson, Rene Makondele, Waris Majeed. Det var ett jävligt bra lag att hamna i. Jag såg framför mig att det skulle kunna bli succé.

Numer spelar 26-åriga El Kabir i Genclerbirligi i den turkiska ligan sedan januari i år efter en kortare sejour i Al Ahli. Han passar också på att hylla Peter Gerhardsson och hur bra tränare han var.
– Det var han som övertalade mig att skriva på för Häcken. Han hade en klar spelidé och visste precis hur han ville spela med mig i anfallet. Det är inte ofta man blir garanterad att få spela, men jag var hans nummer ett. Det var skönt att höra och få tryggheten. Det blev en fantastisk succé med Peter. Han är absolut den bästa tränare jag har haft, säger El Kabir.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply