Ekici tvåmålsskytt i Bremens kross

Mehmet Ekici stod för två mål när Werder Bremen besegrade Stuttgart med 4-1 på bortaplan under lördagen. Stuttgart hade inför matchen tre raka ligaförluster och var fast beslutna att vinna. Både japanen Hiroki Sakai och mannen från Guinea, Ibrahima Traoré, var nära att överlista Sebastian Mielitz i matchöppningen.

Bortalaget tog dock ledningen efter 34 minuter när Kevin De Bruyne hittade fram till Mehmet Ekici framför mål. Fem minuter in i andra halvlek kvitterade Traoré till 1-1 med en akrobatisk volley efter en misslyckad rensning från Bremen-försvaret.

Danske William Kvist bjöd dock Aaron Hunt på en gratischans och Werder Bremen återtog ledningen elva minuter senare. Ekici gjorde sitt andra mål i matchen med en underbar frispark som gick in via ribban och ställde Sven Ulreich helt chanslös.

De Bruyne fastställde sedan slutresultatet till 4-1 när belgaren kom fri och lobbade bollen över Ulreich. Det innebar att Thomas Schaafs mannar fick sin första bortaseger för kalenderåret. Segern tog upp Bremen till en elfteplats i Bundesliga medan Stuttgart ligger på fjortonde plats efter matchen.