Efter Spaniens nedslående VM-resultat har Luis Enrique blivit befriad från sitt uppdrag!

Efter Spaniens nedslående VM-kval har Luis Enrique blivit befriad från sitt uppdrag

Efter Spaniens förlust i VM fick tränaren Luis Enrique sparken, vilket förbundet meddelade på sin webbplats. Vidare står det klart att Luis de la Fuente kommer att ta hans plats.  

Efter att ha besegrats av Marocko i åttondelsfinalen ifrågasattes Luis Enriques framtid eftersom hans kontrakt snart löper ut.

”Nästa vecka kommer vi att prata och diskutera min framtid, nu är inte rätt tillfälle”, sa han då.

”Nu står det klart att Luis Enrique får lämna sitt jobb som förbundskapten för det spanska landslaget”. Det meddelar det spanska fotbollförbundet på torsdagen.

Efter VM 2018 tog Luis Enrique över Spanien och ledde dem till två Nations League-finaler och till semifinal i EM förra sommaren, där de förlorade mot Italien på straffar.

Som landslagstränare såg den tidigare Barcelona-tränaren en generationsväxling, med talanger som Pedri, Gavi, Dani Olmo och Ferran Torres som nyckelspelare.

Folk har kritiserat Luis Enriques senaste utspel på Twitch.

Det borde ha stått klart för det spanska fotbollsförbundet för länge sedan att de inte skulle förlänga Luis Enriques kontrakt, vilket Cadena Ser uppger enligt Fotbollskanalen. Det sägs också att förbundsledningen var kritisk till vissa handlingar som Luis Enrique gjorde på sin Twitch-kanal där han pratade direkt med fansen under VM.

Strax efter öppnandet tillkännagavs Spaniens U21-landslagstränare Luis de la Fuente som ny huvudtränare.

Luis Enrique som var coach i Spaniens VM-truppen har fått sparken efter försluten mot Marocko. Spanien har Ingen chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply