Efter Ballon d’Or – nu blir Cristiano Ronaldo ett ämne i skolan

Cristiano Ronaldo vann nyligen Ballon d’Or ytterligare en gång och är tillsammans med Lionel Messi de två stora giganterna i världsfotbollen. Om du inte kan få nog av den förstnämnde så kan du kombinera ditt studernade med just Cristiano Ronaldo!

Ett kanadensiskt universitet har startat upp en ny kurs där ämnet man studerar är just Cristiano Ronaldo. Luis LM Aguilar är professor i sociologi vid UBC Okanagan’s Irving K. Barber School of Arts and Sciences-universitetet och har dragit igång kursen.
– Sociologi är ingenting utan djupdykningar i processerna som bygger identiteter och hur man utsätts för utom påverkande faktorer som ger extra kraft till dessa processer. I detta fall är jag intresserad av vem han är och vad som gör honom så distinkt som fotbollsspelare. Ronaldo sägs karaktärisera bilden av snabbhet, styrka, tävlingsinriktning, disciplin och anpassningsbarhet.

– Jag är ett stort fan av Cristiano Ronaldo, men är också intresserad av sociologi där jag vill undersöka hur sociala och ekonomiska faktorer driver utvecklingen av denna atlet. Mina två stora passioner är fotboll och sociologi. En Cristiano Ronaldo-kurs ger mig möjligheten att kombinera de båda.

Läs mer om Ballon d’Or

Ifall du vill se Ballon d’or-galan så kan se Ballon d’or tid och vilken kanal visar Ballon d’or för mer info och vart galan streamas gratis. Se även Ballon d’or odds för att få ett indikativ svar på frågan ”vem vinner Ballon d’or” utifrån spelbolagens perspektiv. Uppgifterna kommer att uppdateras inför kommande års gala. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply