Dyraste spelarövergångarna i Premier League

De brittiska klubbarna är inte rädda för att spendera pengar på nya spelare. Det har vi sett under både vinter- och sommarfönstret och under de senaste åren när priserna har fortsatt ticka uppåt.

Förra året uppgick den slutgiltiga transfersumman till över tio miljarder svenska kronor.

De dyraste övergångarna

Priset på spelarövergångarna bara ökar. Den dyraste spelarövergången någonsin var franska PSG:s värvning av Neymar från Barcelona 2017 på 2,27 miljarder svenska kronor. Det gjorde Neymar till världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna. Övergången ryktas inte ha varit lyckad och Neymar ska vilja lämna toppklubben. PSG har däremot satt ett ännu högre pris på spelaren. De kräver 3,2 miljarder för att släppa honom. Det skulle

Den dyraste övergången av en Premier League-spelare till ett annat ligalag är Barcelonas värvning av Philippe Coutinho från Liverpool. Den spanska klubben betalade 1,23 miljarder kronor för honom 2018. Den dyraste värvningen av en brittisk Premier League-spelare är Real Madrids värvning av Gareth Bale från Tottenham för ca. 1 miljard kronor 2013. Bale ryktas nu vilja lämna Real Madrid på grund av oenigheter med tränaren Zinedine Zidane. Walesaren verkar kunna tänka sig att komma tillbaka till Premier League och spela för lag som Manchester United, Tottenham och Liverpool. Det sistnämnda laget har däremot sagt att han är för dyr för dem.

Övergångarna mellan PL-klubbarna

De brittiska klubbarna är inte i närheten av att betala lika mycket för en spelare som några av deras europeiska konkurrenter. Däremot är de inte rädda för att ta fram plånboken. Fram till nyligen skedde de dyraste övergångarna mellan två Premier League-klubbar 2018 och 2017. Den första var av Romelu Lukaku som lämnade Everton för Manchester United för 75 miljoner pund. Den andra var Liverpools värvning av Virgil van Dijk för samma summa.

Virgil van Dijk lämnade Southampton för motsvarande 876 miljoner kronor förra året. Värvningen var en succé och van Dijk blev i våras utsedd till Årets Spelare av både spelarfacket, media och fans. Han var en bidragande faktor till att Liverpool vann Champions League och att laget kom på en andraplats i Premier League. Flera sajter har redan släppt sina odds för ligorna inför den kommande säsongen och Liverpool finns med som förhandsfavoriter hos samtliga sajter. De högsta oddsen för att de vinner Premier League är 4.00 medan de lägsta är 3.40. I Champions League är de 8.50 och 8.00. När säsongen drar igång kommer också många möjligheter att satsa på. Industrin kring online betting har inspirerats av populära online casinon och hur de erbjuder bonusar. Se till att utnyttja de bonusar som finns.

Sommarens dyraste övergång

Rekordsumman för en Premier League-övergång slogs i år. Nyligen blev det klart att Manchester United har köpt Harry Maguire från Leicester för otroliga 997 miljoner kronor. Det är mycket högre än vad Arsenal nyligen betalade för Nicolas Pépé, vilket var klubbens dyraste värvning. De betalade 844 miljoner för ivorianen.

Med höga prislappar kommer stor press och dyrare spelare förväntas prestera extra bra. Vad de nya spelarna i respektive lag kommer att kunna göra får vi se under hösten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply