Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna

Vilka är de 10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna i fotbollshistorien? Har du någonsin undrat vilka de dyraste afrikanska fotbollsspelare genom tiderna? Om du har det så behöver du inte leta efter dina svar längre, för att vi har förberett en lista över de 10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna. Afrika är en utav de kontinenter med de största talangerna i världen fotboll och har producerat spelare som Didier Drogba, Samuel Eto’o, Emmanuel Adebayor – listan kan göras lång. Logiskt nog går då dessa stjärnor för stora transfersummor, men vissa går för större siffror än andra.

Flera av de dyraste afrikanska spelarna deltar i årets Africa Cup of Nations i fotboll 2017 eller bara Afrikanska Mästerskapen 2017 i Gabon som drog igång idag , lördag den 14 januari 2017.

Intresset för mästerskapet på topp då många Premier League spelare är på väg till Afrikanska Mästerskapen 2017. Det är spelare såsom Elneny (Arsenal), Riyad Mahrez (Leicester) Bailly (Manchester United) och Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund). Se mästerskapen live här =>

Läs mer om Afrikanska Mästerskapen 2017

Vilken kanal sänder Afrikanska Mästerskapen 2017 på TV? Ingen svensk kanal. Dock sänder Unibet TV och bet365 TV hela mästerskapet live gratis online. Se Afrikanska Mästerskapen 2017 på TV, Afrikanska mästerskapen 2017 live stream gratisAfrikanska Mästerskapen 2017 TV-tider mer ytterligare info.

SE LIVE + BONUS
SE LIVE + BONUS
SE LIVE + BONUS
+ 1500 kr i bonus
+ 1500 kr i bonus+ 1500 kr i bonus
Följ live + spela på Afrikanska Mästerskapen 2017 hos Unibet!Följ live + spela på Afrikanska Mästerskapen 2017 hos bet365!Spela på Afrikanska Mästerskapen 2017 hos LeoVegas Sport!
SPELA HÄR!SPELA HÄR!SPELA HÄR!

De 10 dyraste afrikanska spelarna någonsin

Snart tar vi reda på vilka som är de afrikanska spelare som har gått för de största transfersummorna någonsin, men det finns några listor ni också kan kika in innan eller efter ni har tittat på denna lista. Vi har bland annat skrivit om Afrikas rikaste fotbollsspelare, afrikanska spelare som tjänar mest och tio klubbar som har väldigt udda klubbmärken.

10. Obafemi Martins – 17 miljoner euro

Vi startar lista över de 10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin är den Obafemi Martins som för närvarande spelar för den nigerianska landslaget och Seattle Sounders i Major League Soccer i USA . Den 30 år gamla framförallt var en av de bästa afrikanska spelarena och är en av de dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin efter hans flytt från Wolfsburg till regerande ryska mästarna Rubin Kazan. Han skrev på ett treårskontrakt, men redan året därpå begärde han en flytt närmare sin familj i England och gick därför till Birmingham på lån innan han flyttade till Levante på en fri transfer.

9. Alex Song – 20 miljoner euro

Nästa spelare på listan över de 10 dyraste afrikanska spelarna någonsin är Alex Song, för närvarande i Barcelona. Efter hans flytt till spanjorerna från Arsenal blev han en utav de dyraste afrikanska fotbollsspelarna, då hans övergångssumma uppges ligga på omkring 20 miljoner euro.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply